Szakács László megdöbbenve értesült Tóth Bertalan MSZP-elnöktől arról, hogy pártja visszavonja jelöltségét. Erről a szocialisták volt elnökhelyettese az atv-nek beszélt, miután az MSZP elnöksége úgy döntött, mégsem indítja Pécsen.
Zoom
Bocs, Laci, már nem aktuális... Vezess óvatosan!
Szakács László elmondta: Komlóra tartott az autópályán, amikor pártja elnöke felhívta és közölte vele az MSZP elnökségének döntését, ami teljes meglepetésként érte. Mint arról beszámoltunk: Facebook-oldalán jelentette be az MSZP, hogy a párt Országos Elnöksége "egyhangú határozatával" döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonják előválasztási jelöltjüket.
Az atv kérdésére Szakács László kijelentette: továbbra is az MSZP tagja, és visszahívásáig meg sem fordult a fejében, hogy más párt frakciójába üljön esetleges győzelme esetén. Ugyanakkor megerősítette a Szabad Pécsnek adott nyilatkozatát, amely szerint amennyiben a DK és a Jobbik támogatja, továbbra is kész elindulni.