A 444 arról számolt be, hogy bár Ferencvárosban ellenzéki többség van, ennek ellenére nem kevés konfliktus övezi kerületi önkormányzatot. Ennek egyik új terepe a kerületi újság, amit Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, a Magyar Narancs egykori főszerkesztője irányított majdnem két éven keresztül, míg idén májusban ki nem rúgták.
A lapot kiadó önkormányzati cég ügyvezetője, Hagymási Zoltán a döntést azzal indokolta, hogy Vágvölgyi sokszor nem jelent meg munkaidőben a szerkesztőségben, amivel megszegte a szerződését. Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina szerint Hagymási „komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon” mentette fel Vágvölgyit, ezért a szerdai testületi ülésen javasolta Hagymási felmentését. Az ellenzéki képviselők belementek ebbe, de sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televíziós szakember, Kálmán Olga DK-s politikus férje kerüljön Hagymási helyére.
Baranyi erre ezt állapította meg Fb-oldalán:
A sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett
Vágvölgyi B András nem kerül vissza a főszerkesztői pozícióba és az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről.
A médiacég új ügyvezetője pedig Kálmán Olga képviselő asszony férje lett.
(Mandiner nyomán)