Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a feltételezett elkövetőket és járműveiket, majd kivárták a megfelelő alkalmat az elfogásukra. Ennek köszönhetően a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a nyomozókkal közösen már várta a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár dézsmálta egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.
A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket.
Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végigjárva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez. A tett helyszínén megállva sem keltettek feltűnést, hiszen maguk is nyergesvontatós szerelvénnyel végeztek áruszállító tevékenységet. Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyagtankba vezették a szivattyú csövét, és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”
Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.
A négy elkövetőt a rendőrök elfogták, és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. szeptember 24-én el is rendelt - közölték a Police.hu-n.