A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy 21 éves férfi ellen, aki egy házibuliban szórakozott, ahol az italozás közben a "sértett" férfi "szóváltást kezdeményezett", elküldték, azonban a ház udvarán is tovább veszekedett, emiatt a vádlott egy építőanyag-darabbal fejbe dobta.
A vádirat szerint a vádlott 2022 januárjában egy edelényi családi házban házibuliban szórakozott, a társaság valamennyi tagja szeszes italt fogyasztott.
A leittasodott sértett férfi "szóváltásba keveredett" a házigazdákkal, ezért hazaküldték. Kiment a házból, azonban az udvaron lévőkkel továbbá folytatta a vitatkozást, a testvére próbálta hazavinni. A hangoskodásra a vádlott is kiment a lakásból, az udvaron lévő építési törmelékek közül felvett egy nagyobb méretű blokkdarabot, és azt a sértetthez dobta.
Az építőanyag a férfi fejét találta el, melynek következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponyaüreg megnyílásával járó közvetetten életveszélyes törés sérülést szenvedett el. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölték honlapjukon.