A bíróság elrendelte a szombati viperás támadás három elkövetőjének letartóztatását – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A társaság negyedik tagja, egy húszas éveiben járó német nő bűnügyi felügyelet alá került azzal a feltétellel, hogy hetente egyszer kell jelentkeznie a rendőrségen valamilyen telekommunikációs eszközön, akár telefonon vagy e-mailen keresztül. Összesen nyolc támadó volt.
A német Welt szerint a szombaton elfogott négy támadó között volt egy 42 éves "magyar" nő, D. K., egy 38 éves olasz nő, S. I., és egy 29 éves német férfi, E. T. Őket tartóztatták most le, felügyelet alá pedig a 26 éves, német M. A. került.
Zoom
A bűnügyi felügyelet alá helyezett "M. A." az ügyvédjével (fotó: Simor Dániel / Telex)
A Telex megkérdezte M. A. ügyvédjét, hogy a nő miért kapott enyhébb ítéletet, mint társai, de nem akart nyilatkozni az ügyről.
Frissítés: megszereztük a letartóztatott hulladékok neveit:
  • Salis Ilaria, sz: 1984. 6. 17., Milánó - ő az olasz nő
  • Edelhoff Tobias, sz: 1993. 6. 8., Troisdorf - német állampolgár
  • és a “magyar” nő: Dobos Krisztina Ilona, sz: 1980. 7. 10., Budapest, anyja neve: Éri Ilona
A negyedik jómadár a szintén német, 26 éves nő. Ő szabadlábon védekezik - vagy azért, mert vádalkut kötött a többiek ellen, vagy mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a fizikai bántalmazásban nem vett részt.
Elképzelhető, hogy ő dobta fel több elvtársát, kettőt ugyanis már névvel, fényképpel és születési adattal köröz a rendőrség:
Zoom
Zoom
Terveink szerint hamarosan további információkkal jelentkezünk.
2. frissítés: íme Dobos Krisztina
A Szent Korona Rádió szerint szerint erről a Dobos Krisztináról van szó:
Zoom
A Szikra Mozgalomhoz és Jámbor Andráshoz köthető tartalmakkal van tele a Facebook-oldala, illetve a náluk elmaradhatatlan kurd zászlós képekkel.
Zoom
És bár Jámbor András nagyon tagadja, hogy érintett lenne az antifa szerveződésekben, Dobos Krisztina a támogatója, követője… a többi a magyar hatóságok dolga, illetve a tényfeltáró újságírásé. Innen már könnyen kinyomozhatóak a további szálak.
Zoom
Az elmaradhatatlan vörös csillagos kurd lobogó is ott van:
Zoom
További fotók a szépségről:
Zoom
Zoom
Zoom
Na ki mellett látjuk a támadót, csak nem Jámbor András az, akinek semmi köze az egészhez?...
Zoom
Zoom
3. frissítés: íme Dobos Krisztina politikai kapcsolatai:
A Facebook-ismerősei alapján (nincs túl sok, az ismerősök pedig magánprofilok), de a nevek annál érdekesebbek:
  • Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke,
  • Dallos Jutka, Pikó András VIII. kerületi polgármester főtanácsadójának, egykori MSZP-s alpolgármesternek, Molnár Györgynek a felesége. A C8 (Pikó civil szervezete) tényleges vezetője és főszervezője,
  • az ex-mércés, partizános Balázs Anna,
  • Misetics Bálint, Karácsony lakhatási főtanácsadója,
  • Pálinkás János mozgalmi nevén Juan (antifa), a közpénzből működő Józsefváros hetilap főmunkatársa,
  • Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere,
  • Szűcs Balázs, Erzsébetváros alpolgármestere
4. frissítés: újabb fotó Wittkugel Clara Judith-ról:
Zoom
5. frissítés: Jámbor, Tordai, Gulyás és Pikó munkatársa a letartóztatott viperás
Bár Jámbor András és a Szikra Mozgalom kézzel-lábbal tiltakozik, hogy semmi közük nincs az antifa támadókhoz, sőt elítélik az erőszakot, mindezt cáfolja a tény, hogy a Párbeszéd által a Parlamentbe juttatott politikus közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak a rendőrök a hétvégi viperás támadásokkal összefüggésben. A nőt, akit időközben le is tartóztattak, nem csak lelkes “Jámbi-rajongó”, aki naponta osztja a politikus bejegyzéseit, hanem konkrétan az aktivistája, kampányának segítője volt. Mi több, a sokak által etalon-médiaműhelyként kezelt, Gulyás Márton-féle Partizán YouTube-stúdió önkéntese is volt, sőt, kiderült az is: 2019-ben Karácsony Gergely kampányát segítette és a józsefvárosi polgármester, Pikó András háttérembere is egyben. A hazai baloldal fontos segítőjét a rendőrség – a hétfői sajtótájékoztatóból kikövetkeztethetően – a három lengyel turista és a munkába igyekvő trafikos félholtra verésével gyanúsítják - írja a PestiSrácok.
Íme "Dobos Kriszti", Jámbor kampánycsapatának tagja:
Zoom
A képhez mellékelt cikkben “Dobos Kriszti” a Mércén megjelenő “Szikra-naplók” sorozat szerzőjeként tűnik fel. Dobos így mesél arról, miként segítette Karácsony Gergely és az ellenzéki összefogás kampányát:
A Szikra a 2019-es önkormányzati választások előtt alakult meg, mint Szabad Budapest. Pont azért, hogy beléphessen a politikai színtérre egy újbalodali szervezet mint cselekvő, tenni akaró, változást hozó szereplő. Ekkor tapasztalhattam meg, milyen egy kampányban részt venni, milyen az utcán pultozni, plakátolni, kopogtatni, embereket megszólítani. Ekkor tudatosult bennem az is, hogy kopogtatni szeretek a legjobban.
Zoom
Pikó jobbkeze
A gyanúsítottat Dobos Krisztiként ismerik a nyolcadik kerületben is, ahol a közismert antifa törzshelyek, az Auróra és a Gólya állandó vendégei közé tartozik. Emellett “Dobos Kriszti” a hajléktalanok zavartalan közterületen éléséért küzdő Város Mindenkié csoport aktivistája. Facebook-ismerősei között – amiből nincs túl sok – megtaláljuk Pikó Andrást és Dallos Jutkát, a Pikóhoz köthető D8 civil szervezet oszlopos tagját. Utóbbi férjét, Molnár Györgyöt is mindenki ismeri a Pikó-körökben.
Dobos Kriszti ott volt több szikrás akciónál is. A közelmúltban kaszinók előtt tartott “Fizessenek a gazdagok!” mottójú cirkusznál is Jámbor mellett tündökölt, fehér sapkában (lásd a korábban közzétett fotót).
A PS szerint egyértelműen beazonosíthatóvá vált, hogy "D." Krisztina a rendőrök szerint a Budapestre turistaként ellátogató lengyel házaspár, illetve azok barátja, és a postáról kilépő, munkába igyekvő trafikos brutális összeverésénél is ott volt.
Gulyás Márton is képbe kerül
Gulyás Mártont nem kell bemutatni, ő az a mérsékelten sikeres színházi rendező, aki immár tíz éve a Soros-alapítványok nyílt és lelepleződött támogatásaiból próbál kormányt buktatni Magyarországon. Az utóbbi időben (az eleve gyomorforgató érzéketlenséggel, a magyarok tízezreit meggyilkoló) partizánokról elnevezett YouTube-csatornán egyengeti a baloldal útját. “Dobos Krisztit” a Partizán 2020-ban munkatársaként mutatta be, mélyinterjút készítve vele. Ebből kiderül, hogy a Közös Ország Mozgalom és a Gulyás-féle “Slejm-csapat” tagja is volt korábban. Dobos az interjúban egyébként elmondja, hogy ha bármi igazságtalanságot lát, nem tud uralkodni az indulatain.
Korábban írtuk: