Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő énekese – írja a Bors. A hírt Falusi Mariann is megerősítette a Telexnek.
Lang Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden, a Színház- és Filmművészeti Főiskolába 1977-ben vették fel. 1981-től 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, míg abban az évben Falusi Mariann-nal meg nem alakították a Pa-Dö-Dőt. A név a balett szaknyelvéből származik, a pas de deux fonetikus leírása. Ez a párban való táncot jelenti.
Zoom
Először az Interpop fesztiválon léptek fel 1988-ban, egy évvel később pedig már ki is adták az első albumukat, a Pa-Dö-Dő 1-et. Második albumukon szerepelt a Bye-Bye Szása című dal, ami a kivonuló szovjet katonáknak szólt, és hatalmas siker volt. Az ő egyik számukban szerepelt először Ganxsta Döglégy Zolee. Lang és Falusi éveken át koncerteztek együtt, több lemezük is megjelent, és évek óta saját műsoruk volt a Klubrádión. A május 17-ei, szerdai adás elvetemültebbek számára itt visszahallgatható.
Az énekesnőnél közel 40 éve, 28 éves korában diagnosztizáltak sclerosis multiplexet, és már évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021 végén sztrókot kapott, amiről a HVG-nek azt mondta, hogy a beszédközpontja sérült, a jobb karja pedig lebénult.
(Telex nyomán)
Kapcsolódó: