A Fideszen belüli urizálást és korrupciót az elmúlt időszakban élesen bíráló Pesty László újabb interjút adott, ezúttal a HVG360-nak, amelyben azt állítja, sok megkeresést kap még a Fidesz legfelsőbb köreiből is, de ezek támogató üzenetek. Elárulta továbbá, hogy szeretett volna készíteni tavaly egy filmet, de nem kapott rá állami támogatást, mert egy selyemzsebkendős „producer” kiürítette a kasszát.
Zoom
„Nekünk, jobboldaliaknak minden stratégiai kérdésben igazunk van, de a testünkön ott egy bibircsók, vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amelyet egy éles szikével ki kell metszeni” – fogalmazott Pesty a hvg-nek adott interjújában.
Továbbá kiderült, volt egy filmes ötlete Fábri Zoltán forgatókönyve alapján, amelyhez 1,18 milliárd forintra lett volna szüksége, de egy „selyemzsebkendős »producer« kiürítette a kasszát”. Ezzel a mondatával a HVG szerint Rákay „Philipre” gondolhatott, aki olyan filmeket jegyez, mint a rengeteg kritikát kapott Aranybulla.
Az interjú főbb megállapításai az alábbiak voltak:
  • A Pesty László által ismert Fideszben sem kérnek az LMBTQ-propagandából, ahogyan abból sem, hogy „Brüsszel a tagállami hatáskörökbe beleüsse az orrát”, és a „kriminogén migránstömeget” sem engednék be.
  • Volt egy filmterve, de visszautasították. „Valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon. Hatmilliárd forintot vitt el ez a selyemzsebkendős »producer«, de kíváncsi vagyok, hány nemzetközi díjat hoz majd haza az alkotás” – mondta, majd hozzátette, a jobboldaliak ezzel nem tudnak mit kezdeni.
  • „Bár vannak az elmúlt másfél év válsága miatt olyan cégeim, amelyeknek a helyzete volt már jobb is, nem gondolom, hogy nem kéne kiállnom a hazámért”.
  • „Kaptam üzeneteket egészen magas szintről is, de mind pozitív volt. Azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük”.
  • Vannak nála ügyek, bizonyítékok, hangfelvételek, videók, dokumentumok „érdekes” közbeszerzésekről, zsarolásokról, de abban bízik, hogy az orkok majd meghátrálnak, ha elég ideig tematizálja a közéletet.
  • Azért sem lépett még elő bizonyítékokkal, mert nem akar az OLAF keze alá dolgozni, ahogyan Brüsszelnek sem segítene.
Az ősfideszes, producer, marketinges, újságíró Pesty László még a tusványosi szabadegyetemen beszélt a Lölő-jelenségről: a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak – ez a Lölő-jelenség –, ami árt a magyar konzervativizmusnak.
Később Szíjj László neve is felvetődött Mészáros Lőrinc mellett. Arról is beszélt, hogy ne használja a baloldal a NER-lovag kifejezést, mert azok nem lovagok szerinte, hanem orkok. Szerinte „a NER régen 2,5 millió embert jelentett, ma már csak egy tucat orkot”.
(Index nyomán)
Korábban írtuk: