A védőfelszerelések alapvetően rendben voltak, ennek ellenére szerzünk be további olyan, a rendőrség által alkalmazott eszközöket, amelyek még hatékonyabbá teszik a védekezést. Eljárásmódokban is változtattunk, de egységesíteni kell a helyszíni egészségügyi ellátásban a magyar, a lengyel és az amerikai protokollt, hogy az hatékonyabb és gyorsabb legyen – válaszolta Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke a Magyar Nemzetnek arra reagálva, hogy mi okozhatta a két magyar katona súlyos sérülését Koszovóban.
A NATO békefenntartó erejének (KFOR) május végi, koszovói beavatkozása után kellett amputálni a végtagját két magyar katonának. Az egyik esetben felmerült, hogy késlekedés miatt kellett végrehajtani a beavatkozást, ám hivatalosan ezt nem erősítették meg.
Az incidensben 27-en sérültek meg, de a többség felépült. Böröndi Gábor a két műtéten átesett katona állapotáról azt mondta: művégtagot kaptak, rehabilitáción estek át, és visszakerültek eredeti beosztásukba: egyikük szakaszparancsnok, másikuk híradó altiszt.
(MN - Telex)