Kunetz Zsombor egészségügyi szakember arról írt a Facebookon, hogy leáll az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályának ellátása a súlyos betegek tekintetében. Ennek értelmében nem lesz az intézményben például infarktusellátás sem.
A szakember által közzétett dokumentumokban olvasható, hogy „a kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronáriaintervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását, ezért 2024. február 16-án 8:00 órától a fenti szolgáltatásokat lemondják”.
A dokumentumot Müller Cecília országos tiszti főorvos megbízásából Deutschman-Horváth Lídia főosztályvezető írta alá.
– Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig. Szívizominfarktus-ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátását egy fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani. Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken? – írta a közösségi oldalán a szakember.
Az év elején húsz kórház jelentette be, hogy le kell állítania egyes ellátásokat, később pedig újabb egészségügyi intézmények jelezték: nem tudják ellátni a betegeket, írja az Index.