Magyar Péter még május 9-én kezdte követelni, hogy a köztelevízió rendezzen választási vitaműsort, még tüntetést is kilátásba helyezett. A MTVA május 10-én levelet küldött a pártoknak, amiben közölte: megrendezi a vitát, és várja őket. A levélből nem derültek ki a részletek, például hogy élőben megy-e majd, mikor, hol, lesznek-e nézők, a Fidesz viszont jelezte, hogy ott lesz (ahogy a Mi Hazánk is).
Zoom
Ekkor Magyar Péter azt írta, hogy csak akkor hajlandó elmenni a közmédiába, ha
  • élőben,
  • főműsoridőben rendezik,
  • és a meghívott pártot körét leszűkítik 11-ről.
Most ezt a 444-nek pontosította is:
akkor menne el, ha a bejutási küszöb, azaz az öt százalék fölé mért pártok képviselőit hívnák meg.
A lap Söjtörön arról is megkérdezte Magyart, ott lesz-e a Partizánon pénteken rendezendő vitán. Magyar Péter erre elég határozottan körülírt egy nemet:
Bármelyik vitára elmegyek, de azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen.
Magyar gondolatmenete szerint az összes eddig felvetett vitalehetőség (Partizán, RTL, ATV) egyrészt "elvágta volna a lehetőséget a közmédiás vita elől", másrészt
minek menjen a Partizánba, ha oda nem megy el a Fidesz jelöltje?
Dobrev Klára szerint Magyar Péter egyre csak menekül a vita elől. „A Partizán arra jó volt, hogy két interjút adjon ott Magyar Péter, vitázni már nem lehet Gulyás Mártonnál. Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?” – kérdezte a DK listavezetője.
A Partizán-vitára pénteken kerül sor 19 órától, résztvevők:
  • Dobrev Klára (DK-MSZP-P)
  • Donáth Anna (Momentum)
  • Le Marietta (MKKP)
  • Toroczkai László (Mi Hazánk)
Deutsch Tamás elutasította a részvételt, Magyar Péter pedig, mint láthattuk, inkább csak villogni és szektásai előtt szónokolni szeret.
(Telex nyomán)