A Magyar Igazság és Élet Pártja a pécsi polgármester-választáson nem állít jelöltet. A szervezet felkéri tagjait (? - a szerk.) és szimpatizánsait, hogy a Fidesz jelöltjét, Páva Zsoltot támogassák - áll a párt közleményében.
Egymásra talált tehát a Zsidesz és a CSIÉP, miután Orbánéknak is érdekükké vált Csurka életben tartása, aki még elvonhat néhány szavazatot a Jobbiktól. A MIÉP megmaradt szavazói jellemzően idősek, akik már nem szívesen változtatnak, megszokásból szavaznak; miként vasárnap a templomba mennek, úgy szavaznak több, mint 15 éve Csurkára. Tehát ha hitelét vesztette is, és ma már semmi racionális érv nem is szól mellette, néhány ezren talán még voksolnának rá.
A Jobbik miatt a radikálisok voksaira már nem számíthat a Fidesz, mely így próbálja megosztani a mieink táborát. Ezért segíti Orbán ajánlószelvényekkel a MIÉP indulását (melyet Csurka mintegy beismerésként lebukásuk és kizárásuk után azzal hálált meg, hogy Ferencvárosban nyíltan a Fidesz támogatására buzdított, nem pedig 2006-os szövetségesére, a radikális Jobbikra), és ezért kap Csurka annyi médiafelületet (csak az elmúlt tíz napban egy 18 perces Párt-Kelte interjú és egy 22 perces Echo TV szereplés a cionista Vámos György műsorában, a Jobbik mindkettőben le van tiltva). De már nem sokáig.
(Népszabadság nyomán)