A héten kézbesítik több mint nyolcmillió választópolgárnak a június 7-ei európai parlamenti választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt. A Fidesz az ajánlószelvények összeszedése mellett telefonos kampányba és aláírásgyűjtésbe is kezd - olvasható a Népszava és a Magyar Hírlap keddi számában. Miért: kormányváltás, a szocik földbe döngölése, netán az SZDSZ likvidálása a cél? Ugyan. A Jobbik elleni harc a lényeg, feltehetően átszóltak a Közel-Keletről, hogy MSZP vagy Fidesz, végül is mindegy, de a Jobbikot semmiképpen szabad hagyni. Mert ez az igazi jobboldaliság meg az egység.
A Népszava cikke szerint a Fidesz EP-kampányában többek között azt ígéri, ha kormányra kerül, "elszámoltatja a politikusokat, megvizsgálja az elmúlt évek nagyberuházásait, az uniós források magyarországi elosztásának gyakorlatát, minden jelentősebb üzleti, pénzügyi döntést, és a büntetőjogi felelősségre vonás sem marad el". El is lehet hinni nekik, lásd Surányi-ügy.
A lap azt írta, hogy a Fidesz azt hazudja: a Jobbikra adott szavazat elvész, Vona Gáborék nem tudnak kormányt alakítani, nem tudják legyőzni a szocialistákat. (Mintha erről szólna az EP-választás, de nem áll a parlamentire sem, hiszen Orbánék egyedül még soha nem tudtak kormányt alakítani. Így van ezzel az MSZP is, azért segíti be mindig az SZDSZ-t.) "A Jobbik vagy bármely más - önmagát jobboldalinak mondó - párt indulása kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja" - olvasható a lapban, azzal kiegészítve, hogy "nem a Jobbikra, hanem a Fideszre és a jobboldali egységre kell szavazni".
A Magyar Hírlap értesülései szerint több mint ezertagú "mozgósító csapat" felel a Fideszben a "szavazatmaximalizálásért". A Szabad Európa Csapat tagjai a Fidesz regionális vezetőinek ajánlására kerültek be a társaságba. A lap értesülései szerint a nagy szervezői létszám azt jelenti, hogy választókerületenként akár tízfős gárda is felállhat.
A Fidesz a kampány vége felé aláírásgyűjtésbe kezd a párt parlamenti javaslatának, a "három csapás törvény" támogatásának érdekében - írta a napilap.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: