Még nem nyugodtak meg a kedélyek a településen - számolt be a kiskunlacházi polgármester, aki nem hisz abban, hogy egyedül követte volna el a pénteken őrizetbe vett P. József a brutális gyermekgyilkosságot.
Nagyon messze vagyunk még ettől - válaszolta Répás József, Kiskunlacháza polgármestere a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy megnyugtatta-e a kedélyeket a településen az, hogy a rendőrség őrizetbe vette pénteken a kiskunlacházi gyermekgyilkosság feltételezett elkövetőjét.
A polgármester szerint a lakosság nagy része nem hiszi el, hogy P. József egyedül követhette el a brutális gyilkosságot, és ő maga sem hisz a "magányos elkövető történetében". Hozzátette: a nyomozás még nem zárult le, messzemenő következtetésekkel meg kell várni a vizsgálat végét. Répás József szerint kiderülhet az is, hogy voltak tettestársai az elkövetőnek. (A rendőrség pénteken azt közölte, hogy a gyanú szerint P. József egyedül követte el a gyilkosságot.)
Arra a kérdésre, hogy a feszültségeket hogyan lehetne csökkenteni, a polgármester azt mondta: hiteles partnerekre van szükség, akikkel hatékonyan együtt lehet működni. "Kolompár Orbán nem ilyen" - fogalmazott Répás József, aki szerint amíg "politikai kalandorok képviselik a cigányságot, addig a feszültségek csak még tovább mélyülnek", és megnyugvásra, megbékélésre nem sok lehetőséget látni.
(Híradó)