Vona Deák téri kiállását méltatjaToroczkai
A több mint egy évtizede építkező nemzeti ellenállás első látványos állomása 2002. július 4-e volt, amikor a választási csalással hatalomra jutó sötét erők ellen keltek fel a hazafiak. A második állomás a tévéostrom volt 2006-ban, a múlt szombaton pedig elérkeztünk a harmadik fontos ponthoz.
A sors furcsa fintora, hogy éppen július 4-re esett ez a történelemformáló esemény, amikor először csatlakozott személyes példamutatással is egy pártelnök a nemzeti ellenálláshoz. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy miért esett most július 4-re a tüntetés. Budaházy Gyuri bajtársunk letartóztatása miatt hirdettük meg a demonstrációt, és az első szóba jöhető szombat erre a napra esett. Szimbolikus lett az időpontválasztás, bár nem mi terveztük így. 2002-ben ezen a napon nem sikerült volna a nemzeti ellenállás első csatáját megvívnunk, ha Budaházy Gyuri bátorságával nem járt volna jó példával előttünk.
Nem feledkezhetünk meg arról, hogy bajtársunk továbbra is politikai okokból börtönben ül, ezért most szombatra (július 11.) 15 órára a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Budaházy családdal együtt demonstrációt hirdet a bebörtönzött hazafiak szabadon engedése érdekében. A helyszín ismét szimbolikus: a budapesti Erzsébet tér, ahol egy héttel korábban az eddigi utolsó rendőrterrort élhettük át. A tüntetésünket bejelentettük, Budaházy Gyuri családtagjai mellett legközvetlenebb bajtársai, barátai - közöttük természetesen a HVIM vezetői - szólalnak fel, a megmozdulás után pedig az összefogás jegyében átvonulunk a Szabadság térre, július 4-én ugyanis ők álltak a bebörtönzött hazafiak ügye mellé, ezúttal mi csatlakozunk majd a Magyar Gárda melletti tüntetéshez.
Toroczkai László
(Kuruc.info)