Kivonult Menczer Erzsébet fideszes képviselő a parlament kulturális bizottságának hétfői üléséről, miután Novák Előd (Jobbik) a „fajelmélet” és a „rasszizmus” szavakat használta a nemzeti és etnikai kisebbségi színházak pozitív diszkriminációját célzó javaslat kapcsán.
A többséget támogassuk, ne a kisebbséget. Önmagában nem érték, ha valaki egy kisebbséghez tartozik, nem érzem indokoltságát annak, hogy ezen az alapon részesítsünk pozitív diszkriminációban színházakat Magyarországon – mondta el az előadóművészeit törvény módosítását célzó előterjesztés bizottsági vitájában Novák Előd, aki a „fajelmélet” és a „rasszista javaslat” kifejezést is használta.
A sváb kisebbséghez tartozó Menczer Erzsébet kikérte magának a fajelmélet szó használatát és kivonult a teremből. L. Simon László(Fidesz), a kulturális bizottság elnöke rendre utasította Novák Elődöt, több képviselővel együtt ostobaságnak és ízléstelennek nevezte a jobbikos politikus szavait.
Most kérdés, hogy a fenti hírt megíró újságíró miért nem tette hozzá, hogy pontosan mi váltotta ki Novák Elődből azt, hogy ezeket a szavakat használja és milyen szövegkörnyezetben is használta pontosan. De ez csak az egyik probléma a BBC normákat hírből sem ismerő „médiaszakember” esetében, a másik az – és ez sokkal súlyosabb –, hogy mi alapján vonja kétségbe bárki is a jobbikos képviselőnek azon jogát, hogy a fajelmélet és a rasszista javaslat kifejezéseket használja. Talán lefoglalták maguknak a neopartizánok?
(MTI nyomán)