Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölt értelmét látná a baloldallal való együttműködésnek, "de nem azon az áron, hogy akiknek részük volt a Demszky-Hagyó-féle vezetésben, továbbra is vezető pozícióban maradjanak" (az ugyanis túl árulkodó volna - a szerk.). A politikussal készült interjú a Figyelő című lap csütörtökön megjelenő számában olvasható.

Otthon érzi magát a zsinagógában

Tarlós István szerint az együttműködési hajlandóságról tett kijelentéseivel kapcsolatban jelentek meg furcsa nyilatkozatok. "A Jobbik a mondataim kiforgatásával olyasmit próbál komponálni a szavaimból, hogy én nem akarok elszámoltatást a Városházán. Ez úgy hülyeség, ahogy van. Csupán azt szoktam mondani, hogy nem akarom átvenni a nyomozóhatóság és az igazságszolgáltatás szerepét, másrészt nem tekintem fő feladatomnak, hogy kétségbeesetten keresgéljek, kit lehet itt belerángatni a bajba. Ez nem azt jelenti, hogy szerződéseket ne vizsgálnánk felül, de nem tudok és nem is akarok egyenruhás számonkérőszékekben gondolkodni" - magyarázkodott, újfent egyértelművé téve: a bűnösöknek nem kell számonkéréstől tartaniuk, maximum egy-két botrányos szerződést mondanak fel.
Nem csak az MSZP, az LMP is tetszik neki
Mint a lapnak mondta: "a kultúra vagy különösen a környezetvédelem területén az LMP konstruktívnak tűnik. Még akkor is, ha csak félve mondok róluk pozitívat, mert a szocialisták nyomban kikiáltják őket a Fidesz fiókpártjának, holott szegény LMP-től ennél mi sem áll távolabb. (...) Ab ovo nem utasítok el semmilyen együttműködést az ellenzékkel, a fő ellenőrző funkciókat pedig át kell engedni nekik. Nem fogunk olyan kiszorítósdit játszani velük, mint amilyet ők űztek velünk 16 éven keresztül".
De persze nem mindenkivel törekszik kompromisszumra. "Például, kicsit sem bántva a párt szimpatizánsait, de ahogy a Jobbik most a parlamentben működik, attól egyáltalán nem vagyok lenyűgözve" - jegyezte meg.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: