Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Az orosz egészségügyi miniszter szerint februárig nem lehet visszatérni a normális élethez22:23 Kanada felmondja a kiadatási megállapodását Hongkonggal22:11 Megölik a nőstény medvét, amely két embert támadott meg az olasz Alpokban21:51 Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról21:37 Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen21:22 Pancsolással próbálják siettetni a partra szállást az élősködők21:18 Több mint 48 ezer új fertőzöttet jelentettek Brazíliából21:06 Szlovéniában megerősítette parlamenti többségét a jobbközép koalíciós kormány20:47 Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak20:23 Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás pályáját, hogy ne ütközzön űrszemétnek20:03 Amerika szövetségi ünnepének napján lép érvénybe az orosz alkotmánymódosítás19:30 Jövő péntektől hazánkból is karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni 19:19 Fotók és videó a borsodnádasdi gyilkosság helyszíni tárgyalásáról18:38 "Heroizmus" a nyugati világban18:04 Alig vált muzulmánná egy angol nő, máris székesegyházat, szállodát és metrót akart robbantani
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Novák: Nem igaz, hogy az MSZP-vel akarna együtt tüntetni a Jobbik

Reklám

Egyes hírekben tévesen az jelent meg a Jobbikról, hogy "a cél érdekében készek akár az MSZP-vel is közösen protestálni." Valójában a szerdai tüntetésen is elmondtam, hogy még ha az új médiatörvényre ugyanúgy nemmel is szavaztunk, az MSZP-vel nem demonstrál közösen a Jobbik, hiszen abszurd, hogy az egykori cenzor Lendvai Ildikó követel sajtószabadságot - írja közleményében Novák Előd.
Mong Attila mellett is csak egy konkrét ügyben állt ki a Jobbik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyéb ügyekben nem kellene elszámoltatni a balliberális szerkesztőket vagy politikusokat - szögezi le a Jobbik alelnöke.
Korábban írtuk: Szolidáris a felfüggesztett ballib rádiósokkal a Jobbik, s akár az MSZP-vel is tüntetnének
Gyertyagyújtásos néma tüntetésen tiltakozott szerda koraeste a Magyar Rádió épülete előtt a Jobbik a médiatörvény ellen. Novák Előd országgyűlési képviselő szerint balliberális áldozatnak tekintik a tiltakozásuk miatt felfüggesztett rádiósokat, de a cél érdekében készek akár az MSZP-vel is közösen protestálni - olvasható hírügynökségek beszámolóiban.
A gyengébbek kedvéért (lásd Mandiner) és a félreértések elkerülése végett a Kuruc.info leszögezi, hogy portálunk nem szolidáris Mongékkal, és a Jobbikkal ellentétben semmilyen közösséget nem vállal a jövőben sem az MSZP-vel.Becslések szerint körülbelül kétszázan gyűltek össze a Magyar Rádió épülete előtt szerda kora este a Jobbik szervezésében, hogy gyertyagyújtással némán tüntessenek a médiatörvény ellen. Novák Előd elmondta, cenzúratörvénynek tartják a jogszabályt. Szerintük komoly társadalmi igény fogalmazódott meg aziránt, hogy visszaszorítsák az elsősorban a kereskedelmi tévékben elburjánzott liberalizmust, az elfogadott törvény azonban nem ezt szolgálja, hanem a Fidesz túlhatalmának bebetonozását.
Noha sokan csodálkoznak azon, hogy ugyanazokat a célokat fogalmazzák meg, mint a baloldal, most ezek a célok a fontosabbak - mondta Novák. A törvény elleni egyperces néma tiltakozásuk miatt felfüggesztett két rádióst balliberális áldozatnak tartják, de szolidaritást vállalnak velük. A Jobbik szerint hatályon kívül kell helyezni a médiatörvényt, nem szabad megvárni, hogyan fog működni a gyakorlatban, mert az első időben nyilván visszafogottak lesznek, de már a büntetések lehetősége is elfogadhatatlan.
A politikus kifogásolta, hogy a közrádió megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, mivel esti hírműsoraiban a jobbikos megszólalások aránya a 2 százalékot sem érte el az országgyűlési és az önkormányzati választás között eltelt időszakban.
(MTI - FH nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready