A Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform is fontosnak tartja, hogy az MSZP maradjon a parlament vezető ellenzéki ereje, ezért tizenegynél több szocialista képviselő biztosan nem csatlakozik a várhatóan kiválókhoz - mondta a platform igazgatója pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A nemzetbiztonsági bizottság vezetőjét a legnagyobb ellenzéki erő adja, és "ez nem kerülhet olyan szervezet kezébe, mint a Jobbik" - mondta Varju László. A politikus elmondta azt is, hogy a szocialista párt színeiben szerzett mandátumukat a szétválás esetén sem adják vissza.
Az Országgyűlésben a szocialista frakciónak 58, a Jobbik képviselőcsoportjának 46 tagja van. Gyurcsány Ferenc csütörtökön, miután tárgyalt Mesterházy Attila elnök-frakcióvezetővel azt mondta, lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy az általa vezetett platform távozik az MSZP-ből, mint annak, hogy a szocialista pártban marad. Azt ígérte: szombaton, a platform egyéves születésnapján jelentik be döntésüket.
(MTI nyomán)