A pályafutása során mind a tizenegy MMA-meccsét megnyerő Petrovszki Attila (32) nem mindennapi ábrákat varratott magára: horogkeresztet, Adolf Hitler portréját, az egykori hungarista nemzetvezető, Szálasi Ferenc képmását. Tarkóján az SS egykori jelmondata feszít: Becsületem a hűség.

– Sok helyen nem veszik jónéven ezeket a jelképeket. Attilának voltak és vannak is problémái miattuk – mondta a békés megyei harcos edzője, Szabó Sándor (41). – Előfordult, hogy külföldi fellépésén megkérték, testet fedő ruhában szerepeljen, holott az MMA-ban ez nem általános.
A civilben cukrász Petrovszki büszke testrajzaira és nem akar megszabadulni tőlük. Állítja, több barátot szerzett már ezeknek köszönhetően, mint ellenséget.

– Az összes tetoválásom az önkifejezés eszköze, a személyiségemet tükrözi. A nemzetiszocializmus az az ideológia, amelyben hiszek. A média általában primitív gyűlölködőknek állít be bennünket, ezen szeretnék változtatni, nekem ez egyfajta propaganda – mondta Petrovszki. – Sokan közülünk könyvet írnak vagy zenélnek, én sportolok és a nemzetközi mezőnyben nem egyedülálló a hasonló tetkók feltűnése.
A ketrecharcos tudja, a tűzzel játszik, hiszen a tiltott önkényuralmi jelképeket egész Európában üldözik. A Btk. 269/B. paragrafusa alapján, aki ilyet terjeszt, nyilvánosság előtt használ vagy közszemlére tesz, vétséget követ el és pénzbírsággal büntetendő, ez akár milliós tételre is rúghat.
(Blikk nyomán)