Termékeny vita alakulhatna ki az euróválság kapcsán, ha az MSZP, az LMP és a Jobbik feladná hídfőállásait, és a nemzet érdekében politizálna – mondta a Magyar Hírlapnak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Egész pontosan ez a szóban forgó interjúrészlet:
– Az ellenzék viszont nem ilyen emelkedett. Az MSZP a kormány helyében rögtön aláírta volna a szerződést, a Jobbik pedig már ebben a percben kilépne az unióból. Együtt tudnak működni ezzel az ellenzékkel?
– Együtt kell működni velük, de nem tudom, lehet-e. A miniszterelnök nyitott pozícióban mondta el parlamenti beszámolóját az uniós csúcsról, nem foglalt állást egyik lehetőség mellett sem. Erre a nyitottságra az ellenzék zárt pozíciójú válaszokat adott. Nem akarnak erről vitatkozni, a biankó csekk aláírásától a szerződés széttépéséig a saját pártpolitikai véleményüket hangoztatták. Ez azért nem szerencsés, mert mindig azt halljuk tőlük, hogy mi nem vagyunk hajlandók a párbeszédre a nemzeti ügyekben. Pedig termékeny vita alakulhatna ki, ha az MSZP, az LMP és a Jobbik is feladná hídfőállásait, és a nemzet érdekében politizálna.
(MTI - MHO nyomán)