A bukaresti főpolgármester még december közepén állapodott meg Tarlós Istvánnal, négy fővárosi helyszín jöhet szóba.
A főpolgármesteri hivatal ajánlatának köszönhetően négy budapesti helyszín közül lehet kiválasztani, hol épüljön fel az a román ortodox templom, amelyről Sorin Oprescu bukaresti főpolgármester december közepén állapodott meg Tarlós Istvánnal - tudta meg a Népszabadság.

A Kolozsvár központját elcsúfító építmény - előtte a magyargyilkos Avram Iancu "szobra"
A lap szerdai számában a bukaresti városháza közleményére hivatkozva azt írja: Budapest két hete tudatta a Magyarországi Román Ortodox Egyházzal, mely helyszínek közül választhat. A végső döntést a magyarországi román ortodoxok vezetője, Siluan metropolita az anyaegyház képviselőivel együtt hozza meg. A felajánlott négy telek közül a legkisebb 3 ezer, a legnagyobb 6.900 négyzetméteres.

Ortodox templom Marosvásárhely központjában is (ugyancsak Avram Iancuval) az egykori zenélő kút helyén, melynek hű mása a Margit-szigeten látható
Talán kevésbé ismeretes a tény, hogy a román ortodox egyház nemzetünk egyik legnagyobb ellensége. Erdélyi magyarok százezreinek elrománosításáért felelős - sajnos - közös történelmünk során, s ők képezik ma is a román asszimilációs politika leghatékonyabb fegyverét a magyarlakta területek elrománosításában: Erdély-szerte fáradhatatlanul építik templomaikat - persze közpénzből -, oda is, ahol egy darab román sincs (lásd például Nyárádszereda esetét), majd úgyis jön a "személyzet" és vele a pereputty; továbbá e templomok a szimbolikus térfoglalás legfőbb eszközei is: a magyar városok központjába építve őket (lásd fenti képeinket) hirdetik a megszállók (közben elidegenítve saját szülővárosától a magyart), hogy e terület már visszavonhatatlanul az övék.
Megérdemlik tehát, hogy a magyarok fővárosában folytathassák a hagymakupolás honfoglalást...
(Kuruc.info - MTI)