A Fidesz egri szervezete arra kéri a város vezetését, hogy mindazokat, akik a Székhelyi-ügyben nyilvánosságra került hangfelvétel tanúbizonysága szerint méltatlanná váltak betöltött tisztségükre, haladéktalanul hívják vissza megbízatásukból – tartalmazza a pártszervezet elnökségének közleménye.

Székhelyi tényleg egy büdös zsidó - de a Fidesznél ezt tilos kimondani
A Fidesz egri elnöksége csütörtökön közleményt adott ki a Székhelyi József meghívását elutasító "SZDSZ-es-büdös-zsidózós" ügyben. Mint ismeretes, a fideszes vezetésű városi önkormányzat kulturális és idegenforgalmi bizottsága egyik tavaly szeptemberi ülésének jegyzőkönyve szerint a fideszes bizottsági elnök arról beszélt: a város lakói közül többen jelezték, nehezményezik Székhelyi József, a Himnuszt kiforgató "művész" fellépését.
Erre a nyári programokat szervező Művészetek Háza Kht. vezetője, Pataki Zsuzsanna vélhetően ironikusan felvetette: szakmai munkájukat megkönnyítené, ha a bizottság listát készítene az Egerben nem kívánatos művészekről. Később az ülésen készített hangfelvételről kiderült: nemcsak listákat emlegettek, de "zsidóztak" is a résztvevők. S mivel magyarozni a zsidóknak ugyan szabad, de fordítva nem, kitört a botrány, a Mazsihisz szabályos hadjáratba kezdett, még feljelentést is tettek.
A Fidesz egri elnöksége – napokkal az események után – csütörtökön közleményt adott ki az ügyben. Közlik: "megdöbbenéssel" értesültek a napvilágot látott hangfelvételek és jegyzőkönyvek mondatairól. "Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne. Az egri Fidesz elnöksége, akárcsak korábban, most is visszautasítja ezeket a mondatokat, még akkor is, ha azok kérdésként vagy cinikus megjegyzésként hangzottak el.
A Fidesz egri szervezete mindezek szellemében azt kéri Eger vezetésétől, hogy mindazokat, akik a nyilvánosságra került hangfelvétel tanúbizonysága szerint "méltatlanná váltak betöltött tisztségükre", haladéktalanul hívja vissza megbízatásukból. A Fidesz egri szervezete értetlenségét fejezi ki amiatt, hogy az ügy kivizsgálásával megbízott bizottság elnöke, az LMP helyi képviselője miért késlekedik, miért nem hívja össze az általa vezetett bizottságot soron kívül, és miért hagyja, hogy passzivitása károkat okozzon városunknak, Egernek" – olvasható a közleményben.
Az RTL Klub korábbi híradórészlete, melyben hallható a beszélgetés vonatkozó része is:
(Nol nyomán)
Kapcsolódó: