2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Szocionista győzelem a XIII. kerületben: visszavonták a kérelmet a Prohászka-szobor felállításának kezdeményezői

Reklám

A XIII. kerület önkormányzatát "megnyugvással tölti el", hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Prohászka Ottokár Szobráért Alapítvány visszavonta a helyi szoborállítással kapcsolatban beadott kérelmét - közölte az önkormányzat sajtóosztálya.
Üdvözölték azt is, hogy a tiltakozásuk, a tevékeny közreműködésük, a szobor felállítása ellen szerveződő mozgalom és "a lakossági összefogás" meghiúsította, hogy a kerület "politikai csatározások színtere legyen" - olvasható a közleményben. Hozzátették, bíztak abban, hogy a javaslat nem valósul meg, és méltányolják a kérelem visszavonását.
A "Tízezren a XIII. kerületi Prohászka-szobor ellen" nevű Facebook-csoport csütörtök délután azt közölte az üzenőfalán, hogy egy közmeghallgatáson Tóth József (MSZP), a kerület polgármestere beolvasta Kemény Győzőnek (az alapítvány kuratóriumi elnökének) nyilatkozatát, amelyben az visszavonja kezdeményezését a Fővárosi Közgyűlésnél.
A Jobbik korábban azt javasolta, hogy Prohászka Ottokár püspök 1947-ben ledöntött szobrát az eredeti helyén, a Károlyi-kertben állítsák fel újra. A Fővárosi Közgyűlés azonban április 25-i ülésén levette napirendjéről az előterjesztést, amit Csomós Miklós főpolgármester-helyettes azzal indokolt, hogy a szobor felállítása egy másik budapesti helyszínen folyamatban van. A megjelölt XIII. kerületi, a Lehel téri templom előtti terület a fővárosé, így az emlékműről is a főváros hivatott dönteni.
A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy a kerület tiltakozik a terv ellen. A lap ismertette az önkormányzat közleményét, amelyben az kinyilvánította: elfogadhatatlannak tartja, hogy területén egy "káros indulatokat gerjesztő", megosztó személyiségnek emlékművet állítsanak.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke múlt pénteken Orbán Viktor kormányfőnek írt nyílt levelében gyalázatosnak nevezte, hogy a kormányzó pártok a Horthy-korszak "újabb antiszemita személyiségének", Prohászka Ottokár püspöknek akarnak köztéri szobrot állítani, és felhívta a miniszterelnököt, akadályozza meg a szobor felállítását.
Az ügyben a KDNP kedden azt közölte az MTI-vel, hogy egy történelmi személyiség és műve nem ítélhető meg az adott kor ismerete nélkül, és az antiszemitizmus megalapozatlan vádja nemcsak az érintett hitelét rontja.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready