2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:55 Egész jól konzervál a hat év alatt négy "haláltábor": 106 évesen hunyt el a "holokauszt" legidősebb "osztrák" túlélője20:23 A saját városában nulla százalékos támogatottsággal rendelkező New York-i polgármester már nem lesz elnökjelölt19:42 Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon19:18 Most meg az a baj, hogy túlságosan élethűen ábrázolják a kampósorrúakat a belgiumi jelnyelvben18:45 Hát persze hogy csak a magyar lehet rasszista: zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező - húszmilliós büntetés is játszik18:19 Ez egyre betegebb: gigantikus porfelhővel küzdene a klímaholokamu ellen egy nemzetközi kutatócsoport17:56 Jó sok ökörre van szüksége a Kubai Kommunista Pártnak17:23 A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését16:44 Üzemanyag-áremeléssel szállnak fel Merkelék a klímarollerre16:19 A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik beteghordója, de kirúgták15:55 Kirabolták az egyik leghíresebb és legfényűzőbb franciaországi kastélyt15:35 A csárdás és a verbunk is bekerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe14:54 Jórészt adóforintjainkból felépített francia csigazabáltató üzem átadásán büszkélkedtek a szabolcsi Fidesz-prominensek14:23 Történelmi tartozást egyenlítettek ki a sógorok: állampolgárságot kaphatnak a "nácizmus által elüldözött" zsidók13:39 Egy fekete állat akart besurranni egy házba Észak-Franciaországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Szocionista győzelem a XIII. kerületben: visszavonták a kérelmet a Prohászka-szobor felállításának kezdeményezői

Reklám

A XIII. kerület önkormányzatát "megnyugvással tölti el", hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Prohászka Ottokár Szobráért Alapítvány visszavonta a helyi szoborállítással kapcsolatban beadott kérelmét - közölte az önkormányzat sajtóosztálya.
Üdvözölték azt is, hogy a tiltakozásuk, a tevékeny közreműködésük, a szobor felállítása ellen szerveződő mozgalom és "a lakossági összefogás" meghiúsította, hogy a kerület "politikai csatározások színtere legyen" - olvasható a közleményben. Hozzátették, bíztak abban, hogy a javaslat nem valósul meg, és méltányolják a kérelem visszavonását.
A "Tízezren a XIII. kerületi Prohászka-szobor ellen" nevű Facebook-csoport csütörtök délután azt közölte az üzenőfalán, hogy egy közmeghallgatáson Tóth József (MSZP), a kerület polgármestere beolvasta Kemény Győzőnek (az alapítvány kuratóriumi elnökének) nyilatkozatát, amelyben az visszavonja kezdeményezését a Fővárosi Közgyűlésnél.
A Jobbik korábban azt javasolta, hogy Prohászka Ottokár püspök 1947-ben ledöntött szobrát az eredeti helyén, a Károlyi-kertben állítsák fel újra. A Fővárosi Közgyűlés azonban április 25-i ülésén levette napirendjéről az előterjesztést, amit Csomós Miklós főpolgármester-helyettes azzal indokolt, hogy a szobor felállítása egy másik budapesti helyszínen folyamatban van. A megjelölt XIII. kerületi, a Lehel téri templom előtti terület a fővárosé, így az emlékműről is a főváros hivatott dönteni.
A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy a kerület tiltakozik a terv ellen. A lap ismertette az önkormányzat közleményét, amelyben az kinyilvánította: elfogadhatatlannak tartja, hogy területén egy "káros indulatokat gerjesztő", megosztó személyiségnek emlékművet állítsanak.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke múlt pénteken Orbán Viktor kormányfőnek írt nyílt levelében gyalázatosnak nevezte, hogy a kormányzó pártok a Horthy-korszak "újabb antiszemita személyiségének", Prohászka Ottokár püspöknek akarnak köztéri szobrot állítani, és felhívta a miniszterelnököt, akadályozza meg a szobor felállítását.
Az ügyben a KDNP kedden azt közölte az MTI-vel, hogy egy történelmi személyiség és műve nem ítélhető meg az adott kor ismerete nélkül, és az antiszemitizmus megalapozatlan vádja nemcsak az érintett hitelét rontja.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready