Tisztelt Szerkesztőség!
Kétgyermekes anyuka vagyok, és egyre többet olvasom portálukat. Sajnálattal látom, hogy az erkölcsiség hanyatlóban van országunkban, azért írok Önöknek, mert máshol szerintem a kukában landolna levelem.
Pár napja lányom azzal jött oda hozzám, hogy megkérdezze, mit jelent a vendégfasz. Zavaromban majdnem lereszeltem a krumplival együtt az ujjamat is, igazából köpni-nyelni nem tudtam. Gőzöm se volt, mi az. Kérdeztem, honnan vesz ilyen dolgokat, azt válaszolta, egy internetes szótárprogramból.
Megmutatta a számítógépén, és tényleg ott volt. Először nem akartam elhinni, megnéztem a laptopomon, és nálam is ezt dobta ki.
Csak beírom a vendég szót, és mindenféle életkor-ellenőrzés nélkül ez jön.
Próbáltam más szavakat, amiket nem szeretnék most leírni, és tisztelettel jelentem, hogy bizony hiányos a szótár. (A péniszgyűrű sem szerepel benne pl., de faszgyűrűként sem találtam meg...)
Szeretném megköszönni, hogy most már tudom, mit jelent magyarul a dildo. És szeretném javasolni azoknak, akik a Jobbikot be akarják tiltani és el akarják lehetetleníteni, hogy energiájukat fordítsák inkább az ilyen aljas szótárprogramok moderálására vagy betiltására!
Üdvözlettel,
Sz. T. 

Több olvasónk reagált a fenti levélre, további képernyőképeket küldve be (ezekből látható alább kettő).
Közben az is megfordult a fejünkben, hogy a szótár készítői esetleg nem "élvezetből" trágárkodnak, hanem egyszerűen csak azt akarják, hogy minden gyakran használt szót megtalálhasson a jámbor felhasználó. Ennek leellenőrzése céljából rákerestünk a "büdös zsidó" igen gyakran használt (csak a Google tízezernél több találatot dob ki) szóösszetételre - találják ki, sikerrel jártunk-e...
Ezekkel viszont nincs gond: