2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet12:02 Kína Tajvannál hadgyakorlatot tart, miközben nagy bánatukra egy amerikai államtitkár keresi fel a szigetországot11:35 Még Magyarországon is bajba kerülhet olykor valaki korrupció miatt
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Anyaország ::

Csurka kinevezte magát a budapesti MIÉP „ideiglenes” elnökévé

Reklám


Csurka szerint már nincs szükség a MIÉP-re
Csurka István kinyilatkoztatása alapján megkezdték önfeloszlatásukat a MIÉP még megmaradt alapszervezetei, illetve központilag is besegítenek. Az öreg a Moszadra hivatkozik, és folytatja a tisztogatást. Az élelmesebbje kimenti a pártvagyont, a hívõ tagozat Csurka döntésének bölcsességét elemzi. Az utolsó kapcsolja le a villanyt! Ja, és mindez nem vicc.

A MIÉP Országos Elnöksége 7:4 arányban Csurka mellé állt, és megszavazta Szabó István, a MIÉP budapesti elnökének rendkívüli leváltását, jogkörét „ideiglenesen” (ld. szovjet csapatok) a hónapok óta lejárt mandátumú Csurkának adva, aki nem hajlandó országos gyûlést összehívni, míg meg nem tisztítja pártját az újabb reformerektõl. Utóbbiak a pártot akarják megmenteni, Csurka viszont új irányt mutatott: már nincs szükség a MIÉP-re! A 4 fent említett renitens, akik az újabb leszámolás ellen szavaztak, nem is olyan régen még szintén csurkisták voltak, különben már persze nem is lehetnének a vezetõségben. Szabó István, Zsinka László és Bükkfalvy Beatrix a kizárás küszöbén van, így az õ ellenszavazatuk nem meglepõ, bár tulajdonképpen Fenyvessy Zoltáné sem, õ mindig megengedhette magának az ilyeneket (korrekten szokott „gizizni” is), Csurkáék ugyanis tudják: gõzlevezetésnek épp jó, tovább meg úgyse megy Zoli, sõt nyilvánosan hûségnyilatkozatot tesz („az Elnök Úr nélkül nincs MIÉP”). Míg az elnökségi ülésre Paraszt János pártigazgató meghívást sem kapott, addig pl. Virághalmi Tamásnak szavazati joga van, holott az alá tartozó 3 megyében csak 3 településen van MIÉP-alapszervezet.

A Barikád hírportál információja szerint elõzõleg a június 23-ai budapesti tisztújításon résztvevõ 55 küldött közül 49-en a régi budapesti MIÉP-elnökre, Szabó Istvánra adták voksukat, annak ellenére, hogy Szabót az országos pártvezetés szocialista-liberális kapcsolatokkal vádolta meg. A résztvevõkben ez a feltételezés általános derültséget keltett inkább, mint ellenérzést, valószínûleg õk is belátták, hogy Csurka kicsit messzire ment az amúgy megszokott ügynöközésében. Így most a párt bázisának számító fõvárosi tagságot veszíthetik el. A hokiedzõ Szabó István azért repül, mert túl sokat kérdezett: Csurkának írt levelét már januárban közzétettük.

Csurka a Magyar Fórum múlt heti számában a kizárásra várókról úgy fogalmazott: „A Moszad elõbb-utóbb átszervezi a társadalmi segítõk részlegét és ezek közül a kispályások közül sokan el kell menjenek dolgozni.” Csurkának mindenesetre továbbra sem kell, hiszen a párt állami támogatására pályázik, melynek lenyúlása nehézkesebb, ha van tagság. Persze mások is mentik ki a vagyont: pl. Tóth Lajos, a MIÉP V. kerületi szervezetének elnöke (az Országos Becsületbíróság elnökeként a Párt fõhóhéraként ügyködött hosszú évekig) a Hercegprímás utcai, patinás irodát (gyakorlatilag ez a MIÉP központja) alapítványának érdekeltségébe helyezte át. A még megmaradt vidéki alapszervezetek pedig sorra jelentik be feloszlásukat – ahogy Csurka kérte.


Csurka az utolsó felvonásra készül
Szõcs Zoltán, a Magyar Út Körök utolsó mohikánja csontig benyalt az Elnök Úrnak a múlt heti Magyar Fórumban, ahonnan a kenyerét kapja. Írása szerint õ is teljesen egyetért azzal, „hogy a pártok világa kezd véget érni” (értsd: a MIÉP-é). De hogy ezt Szõcs pártkatona eddig miért nem mondta? Pedig – kissé ellentmondásosan – néhány sorral lejjebb már „örök idõben” fogalmaz: „A magyar nemzeti radikalizmus ügyét sohasem pártok, mindig is példátlanul bátor, emblematikus zászlóemberek, magánszemélyek képviselték.” Leírja: bár tény, hogy Bajcsy-Zsilinszky Endre 1930-ban létrehozta a Nemzeti Radikális Pártot, mely a Parlamentbe is bejutott, de ott se a párt volt a lényeg, hanem maga Bajcsy. S végül is nem feloszlott az a párt is? Elõbb-utóbb… Ma már nem mûködik – na ugye.

E Csurka István lapjában közölt újabb cikk elismeri, hogy Csurka áthágja a MIÉP alapszabályát, de Szõcs is fensõbb sorskérdésekre hivatkozik patetikusan, melyek mellett eltörpülnek az ilyen apró szabálytalanságok. S ha valaki a Sztálint éltetõ stílust kedveli, jóízûen olvashatja ezt: „a MIÉP-et Csurka találta ki, az alapjait õ ásta ki, a falait õ húzta fel, a tetõ cserepeit õ rakta oda cseréprõl cserépre. A MIÉP az õ életmûve, tõle elvehetetlen, mert vele azonos.” Pedig ez inkább fordítva igaz: egy személyben õ a felelõs a párt szétveréséért, míg a felépítése sokak áldozatos munkája volt, de még „kitalálása” sem biztos, hogy csak az övé, hiszen kezdetekben Horváth Lajos volt a párt elnöke. „Csurka nélkül nem volt és nem lesz MIÉP. A MIÉP csak addig lesz, amíg Csurka Istvánnak nevezik az elnökét. Egy nappal sem tovább.” Ezzel most már egyetértünk, bár lehetett volna máshogy is, ha nem ragaszkodik a hatalomhoz ennyire.

„Elnök úr, ön a MIÉP nagy csatáját nem veszítheti el, mert már régen megnyerte” – zárja sorait Szõcs e költõi, bár értelmetlen megfogalmazással, ami gyakorlatilag egy kísérlet Csurka méltó temetésére. Pedig ez már nem megy, méltó visszavonulása az lehetett volna, ha a 2003-as tisztújítást övezõ nagy szakadás helyett a felajánlott tiszteletbeli elnökséget választja.

Rákay Fülöp – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready