Iskolánkban reggel 8 órakor becsöngettek. Először megtartották a tanévnyitót, melyen az igazgató hangsúlyozta: sokkal hatékonyabbá kell tenni a holokauszt tanítását az iskolában, és erőteljesebben kell fellépni a rasszizmus és a gyűlöletbeszéd ellen. 



Miután az igazgató elmondta beszédét, egyperces néma felállással emlékeztünk meg a holokauszt áldozatairól. Ezek után osztályfőnöki órák következtek. Közöltem a diákjaimmal, hogy az egyik régi tanáruktól meg kell válniuk, ugyanis őt a holokauszt tagadása miatt elbocsátották, sőt, egy per is folyamatban van ellene. 
Az igazgató utasításainak megfelelően hosszasan ecseteltem a diákoknak, miféle következményei lehetnek a holokauszt tagadásnak. Ezek után ismertettem az órarendet.
Hétfőn a következő órák lesznek: a zsidó nép története, a zsidó nép szenvedéseinek ábrázolása a művészetekben, a holokauszt története, a holokauszt matematikája, a megsemmisítő táborokban uralkodó életkörülmények, a cigányság kultúrája, valamint a cigány holokauszt eseményei.
Kedd: a rasszizmus veszélyei, a zsidóság kultúrtörténete, a cigány művészet, Izrael állam földrajza, a gyűlöletbeszéd és a bűnözés összefüggései.
A szerdai órák: a holokauszt története, a melegek szexuális szokásai, a cigányság eredete, Auschwitz története, kiemelkedő zsidó feltalálók, valamint a haláltáborok fizikája.
Csütörtök: a sobibori láger működése, a nácik homoszexuális áldozatai, a dachaui láger borzalmai, a kamatszedés alapelemei, valamint a zsidóság üldözése.
A pénteki órák: a holokauszt ábrázolása a filmművészetekben, a cigányság irodalma, a homoszexualitás és az irodalom, banki alapismeretek és a gyűlöletbeszéd jellemzői.
Ezen kívül lehet fakultációra is jelentkezni, amelynek témája: Miként lépjünk fel a holokauszttagadókkal szemben? 
Ezek után tájékoztattam a diákságot kiterjedt jogairól, hangsúlyozva, hogy számukra minden megengedett az iskolában, lehet dohányozni, csúnyán beszélni, a tanárokat sem kell tisztelni, szünetekben lehet üvöltözni, rendetlenkedni, akár még verekedni is. A tanárok elleni támadás sem tilos, miképp szexelni is lehet, sőt, az azonos neműek közötti szex kifejezetten ajánlott. A saját neműket kedvelők jobb jegyeket fognak kapni - közöltem a tanulókkal.
Viszont holokausztórákon szigorúan tilos összefüggéseket keresni, kérdéseket feltenni, valamint beszélgetni és rosszalkodni sem szabad, mert azzal megsértenék az áldozatok emlékét. Végezetül hangsúlyoztam, hogy az iskola az életre készít elő, és ha az itteni szabályokat betartják, akkor majd később is hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Mindezek után egyperces néma felállással emlékeztünk meg a holokauszt áldozatairól, majd az iskola tanárai és tanulói elvonultak a Holokauszt Emlékmúzeumba és a zsinagógába. 
Kezdetét vette a 2024/2025. tanév.
 
Perge Ottó - Kuruc-info