Stuttgart:
Holnap, június 29-én, hétfőn 19 óra 15 perckor kezdődik Bálint NatáLia operaének-diplomahangversenye a Stuttgarti Állami Zeneművészeti Főiskola 8. emeletén lévő "OPR" teremben.
A körülbelül egyórás programban szerepelnek mise- és kantátaáriák Haydntől és Bachtól, dalok Wagnertől, Liszttől, Brahmstól, valamint operaáriák a Parasztbecsületből, a Pillangókisasszonyból és a Rusalkából. Az estet az énekesnő magyarul zárja: a Marica grófnőből énekli Marica belépőjét, valamint Kodály Háry Jánosából egy vidám dalt. Zongorán Eberhard Leuser zongoraművész kísér. A belépés díjtalan, a művésznő mindenkit szeretettel vár.
Az esemény Fb-oldalán részletes program és csatlakozási lehetőség.

London:
"Elindultam szép hazámbúl" a címe a július 19-én, vasárnap este 6 órakor a London központjához közeli Katolikus Központ hangversenytermében megrendezésre kerülő koncertnek. Ezúttal többségében magyar szerzők műveivel vár mindenkit az énekesnő és Evgeny Alexeev.
Az orosz zongoraművész olyan nagy szerzőktől játszik szólódarabokat, mint Prokofjev vagy Csajkovszkíj. A műsorban elhangzik többek között a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország, az Erdélyi fogolyének, népdalfeldolgozások Kodálytól, örökzöld operettdalok, mint a Szép város Kolozsvár vagy a Szép vagy, Erdélyország. Ezeken túl NatáLia énekel saját szerzeményeket, az Ez a hazánkat és a Magyar átkot.
Felemelő, lelkesítő és megható estére számíthat tehát, aki ellátogat a londoni koncertre, amelyet a Magyar Magvető szervez. A vendégeknek magyaros falatokkal és egy pohár pezsgővel kedveskednek. A szünetben büfé várja a közönséget. A szervezők kérik az alkalomhoz illő megjelenést. Jegyek elővételben 15 fontos, a helyszínen 20 fontos áron kaphatók.
További információ és jegyvásárlási lehetőség itt. A kapcsolatot a szervezőkkel az esemény Fb-oldalán keresztül lehet felvenni, és ott lehet jelezni a részvételi szándékot is.