A szervezők Facebook-oldalán található tájékoztatás:
Dicsőség a Hősöknek!
Elkezdjük megosztani a Kitörés Emléktúra az Óbudai Jobbikkal kapcsolatos információkat. Hetente osztunk meg újabb és a frissebb közérdekű tudni valókat.
Elsőként a dátum és a pontos idő: 2016. február 7-én vasárnap 13 óra 40 perckor fogunk indulni az új kiindulópontról.
Azonban a nap nem ekkor fog kezdődni számunkra, mert eleget téve az új helyszín adta lehetőségeknek, valamint több éves álmunknak, tartunk egy közterületi megemlékezést. A megemlékezéssel azoknak szeretnénk kedvezni, akik a túrát valamilyen okból nem tudják vállalni, de szeretnének megemlékezni. A megemlékezésünkön felszólalnak Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője és alelnöke, valamint dr. Botlik József a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsész és Társadalomtudományok Karának oktató tanára. A megemlékezést segíti Vári-Kovács Péter színművész néhány meglepetésdal előadásával, valamint Szabó Kata korabeli versek elszavalásával. A megemlékezés végén az előadók megkoszorúzzák a Sarlós Boldogasszony katolikus templom falán található Kitörés Emléktáblát. Ha Ön is szeretne megemlékezni a Kitörés Hőseire, de a túrázást nem tudja vállalni, akkor ez egy remek lehetőség. Kérjük, hozzanak magukkal mécsest, vagy egy szál virágot! Már most felhívjuk minden megemlékező barátunk figyelmét a méltó állapotban való megjelenésre, a tiltott önkényuralmi jelképek mellőzésére - bár ilyen még sosem volt - és természetesen számítunk a helyszínen a sajtó megjelenésére is. Talán az ATV-nek kedvezünk kicsit, mert azt a tavalyi 10 métert sem kell lefutniuk, illetve várjuk Smuck Andort és a többi „bérrettegőt” is.
Zoom
A megemlékezésünk 2015. február 7-én vasárnap 13 órakor kezdődik a Budapest II.kerület (Pesthidegkút) Templom utcai világháborús emlékmű előtt a Sarlós Boldogasszony katolikus templom mellett. Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 61-es villamossal a végállomásig és a Hűvösvölgytől a 257-es busszal (7 megálló) valamint a 64, 64/a, 164, 264, 57-es tömegközlekedési eszközökkel. A megemlékezés után Szanyó Miklós túravezetésével elkezdjük a 2016-os kis túrát, na de ez már a jövő heti információink halmazát képezi.