2018. január 24., szerda, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:09 Orbán hozhatta össze Tiborczot Simicskával11:32 Volner: Orbán távol fogja tartani magát a rendkívüli üléstől11:28 Magas importvámokról rendelkezett Trump10:55 Itt az Orbán-kormány valódi migránsprogramja10:10 Az indiai oktatási miniszter megdöntötte az evolúció mítoszát: "senki nem látott még majmot emberré változni"09:44 Tízmilliós értékű gitárokat loptak el - majd akarták eladni a jogos tulajdonosnak09:30 Lakatos Krisztofer kereket oldott09:23 Moszkva betiltotta a Sztálin halála című filmet, mert "befeketíti a fasizmust legyőző polgáraik emlékét"08:58 Február közepén indul az eddiginél is durvább Fidesz-kampány08:38 "Mindannyian mások vagyunk", "Egy új élet kezdete" - így pénzeli a kormány a sáskatenyésztő "civileket"08:03 Zeman újra Babist nevezi ki kormányfőnek07:35 Miközben itthon megy a soroscivilezés, Brüsszelben a velük való együttműködést támogatják a fideszesek07:01 Trump állami látogatásra hívta meg Macront06:49 Oroszország saját űrállomást szeretne22:08 Egyiptomban gondoskodnak arról, hogy ne legyen kihívója az államfőnek
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

A Maderspach Kommandó idei hazafias gyalogtúrái

Zoom
2018. 2. 24. – Becsülettel a hazáért
A kommunizmus áldozatainak emléknapján néhány Sopron környéki mártír emlékművénél, síremlékénél gyújtunk mécsest. Felkeressük az 1945-ben meggyilkolt Frieda Fürst emlékművét Bánfalván, felmászunk a nyéki erdő legmagasabb pontján álló, ’19-ben meggyilkolt sopronnyéki születésű plébánosnak, Wohlmuth Ferencnek emléket állító kereszthez, átsétálunk Brennbergbányán – ahol a „szocialisták” politikai okokból megszüntették az összes munkahelyet – és fejet hajtunk a Kövesden brutálisan meggyilkolt Schmiedt Mátyás és fia síremlékénél az Ágfalvi temetőben.
2018. 3. 17. – Tavaszi ébredés
Első tavaszi túránk a hóvirágos Lajta-hegységben Kismarton számos magyar történelmi emléket őrző Esterházy-kastélyától indul. Az ébredező erdőn keresztül átmegyünk a hegy túloldalán található, festményeivel és szobraival is az ezeréves magyar múltra emlékeztető lorettomi bazilikához, majd egy másik úton térünk vissza Kismartonba. Útunk során látni fogunk kettőt a hegység felhagyott kőfejtői közül (mindkettőben barlang is található), és két kilátóba is felmászunk.
2018. 4. 28. – Borostyánkő
15 km-es túránkkal a Borostyánkői-hegység magasabban fekvő régióiban teszünk egy kört. Látni fogjuk Almásy László, "az angol beteg" szülőhelyét, Borostyánkő várát. Meglátogatjuk a legendás Boszorkány-kamrát, a csodás kilátást nyújtó, szokatlan formájú Kuglóf-kilátót, és felmászunk a Gerinc-hegy 805 méteres csúcsára. Túránk végén gyertyát gyújtunk a 14 éves korától borostyánkőn élt, és itt is az itteni temetőben örök nyugalomra helyezett Egán Ede, a kárpátaljai ruszinok megmentőjének síremlékén, akit zsidók által felbérelt bérgyilkosok öltek meg 1901-ben Kárpátalján.
2018. 8. 18. – Túra az ezeréves határon
Túránk hagyományosan a monarchia korabeli villáiról híres fürdővárosból, Savanyúkótról indul, amely megközelíthető Sopronból 25 perc alatt a bécsújhelyi vonattal. A túra közel fele a Rozália-hegység főgerincén, az ezeréves határon, több száz éves határkövek között zajlik. Meglátogatjuk a hegység legmagasabb pontján álló legendás Rozália-kápolnát és Fraknó várát is.
2018. 9. 15. – Tűzhányó
Túránk Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc elárulásának helyszínéről, Kabold vízivárától indul. A malom-patak völgyéből felkapaszkodunk Sopron vármegye legmagasabb pontjára, a Pál-hegy bazaltkúpjára, ahova a Maderspach Kommandó csapata három éve egy kis csúcskeresztet is állított. Megnézzük a hatalmas bazaltbányát, a Szent Mihály-hegyi kolostorromot, végül Közép-Európa egyik legnagyobb várromját, Lánzsér várát.
2018. 10. 20. – Sárfenék
Túránk a védőfallal körülkerített, három városkapuval rendelkező Fertő-parti Feketeváros történelmi pincesorától indul. Innen másszuk meg a Lajta magaslatait, és járjuk be a 17. században Alsó-Ausztriához került sárfenéki uradalmat és Sárfenék várát, amelynek visszacsatolását Moson vármegye követei 12 alkalommal követelték a pozsonyi rendi országgyűlésen. Felmászunk a Máglya-hegyre, ahol egykor talán székely vagy besenyő határőrök őrtüzei lobogtak, meglátogatjuk a hegység északkeleti tömbjének legmagasabb pontján álló Ferenc József-kilátót, végül a Fehéregyháza fölött magasodó kopasz Templom-hegyről gyönyörködhetünk a Fertő tavi panorámában.
***
A rajthelyek közül néhány Csonka-Magyarországról tömegközlekedéssel nehezen, vagy egyáltalán nem közelíthető meg. Akinek problémát jelent a rajthelyekre jutás, az írjon a maderspachkommando@gmail.com drótpostacímünkre!
További információk a tturak.hu oldalon és a Facebook-oldalunkon. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready