2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:11 Jézusom, hát mit művelünk?23:25 Megúszta a letartóztatást a bosnyák-horvát kormányfő23:03 Ünnepelj Hitlerrel a Vörös téren! – Heti progresszió (XXX. rész)22:45 Újra lassul a járvány Törökországban22:18 Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra21:44 "Haza"tért egy adag újfinn Szíriából21:29 Trump: az Egyesült Államok terrorszervezetnek fogja nyilvánítani az Antifát21:06 Párizs keddtől óriási terasszá változik20:48 Kilenc év után juttatott fel újra asztronautákat a nemzetközi űrállomosásra amerikai űrhajó20:38 Budapestre és tizenegy megyére egész nyárra fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány20:21 Hatodjára, de most már tényleg (?) utoljára kéri a spanyol kormány a szükségállapot meghosszabbítását20:02 Pilismaróti cigánybűnözés: 16 késszúrás sem volt elég a letartóztatáshoz19:39 Orban a születésnapját ünnepelte, megbüntették érte19:11 "Nem nyugszunk bele a történelem legigazságtalanabb békediktátumába!"18:57 A tervek szerint halad a pécsi bazilika felújítása
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

A Kossuth térre hív december 5-én a Magyarok Világszövetsége

Reklám

E meghívó mindazoknak szól, akik igennel szavaztak 2004. december 5-én, miként azoknak is, akik 2010 után lettek könnyített eljárással magyar állampolgárok.
Időpont: 2019. december 5., csütörtök, 18 óra.
Helyszín: Kossuth tér
Beszédet mondanak: Patrubány Miklós, Drábik János, Bottyán Zoltán, Fuksz Sándor, Budaházy György, Gaudi-Nagy Tamás és mások
Szervező a Magyarok Világszövetsége.
Itt az ideje, hogy a magyar politikum elismerje: a Magyarok Világszövetsége nélkül ma sem lenne magyar állampolhársága a külhoni magyaroknak!
Íme a bizonyíték:
2016. szeptember 12-i parlamenti válasz-felszólalásában a kormánypártok által ritkán hangoztatott alapigazságot mondott ki, és aratott nagy tapsot Orbán Viktor miniszterelnök: a 2004. december 5-én az IGEN-ek győzelmével végződött népszavazás nélkül nem született volna meg 2010-ben a magyar állampolgárságot a külhoni magyarok számára is elérhetővé tevő törvény!
„December 5-én a magyar emberek többsége igennel szavazott, és az ő politikai akaratuk természetes küldetést és kötelezettséget jelent számunkra, hogy ennek a politikai akaratnak megfelelően is ezt a törvényt meghozzuk” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országgyűlésben 2010-ben, az állampolgársági törvény indoklása során.
„2004. december 5-én új korszak kezdődött a magyarság életében” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Duna TV-ben, 2010-ben.
Öt évvel ezelőtt, 2004. december 5. tízedik évfordulóján a Magyarok Világszövetségének Elnöksége 19/2014. (XII. 6.) számú határozatával december 5-ét a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlansága Napjának nyilvánította.
A Magyarok Világszövetsége Elnökségének Nyilatkozata 2004. december 5. tizedik évfordulóján
1. A 2004. december 5-i népszavazás a 2. világháborút követően a trianoni-párizsi nemzetgyilkossági kísérlet felszámolásának sorskérdése először törte át a világhatalom által uralt közbeszéd falát.
2. A népszavazást kezdeményező Magyarok Világszövetségének a pártok által a kampányból való kirekesztése és a leleplezett, de eltusolt masszív szavazatszámlálási csalások ellenére a nemzeti újraegyesülés akarata többséget kapott, győztek az IGEN-ek.
3. Erre támaszkodva az Országgyűlés törvényerőre emelte a magyarság oszthatatlanságának állampolgári jogon való demokratikus kinyilvánítását.
Mindezekre tekintettel az Elnökség december 5-ét a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlansága Napjának nyilvánítja.
A Nemzeti konzultáció Trianonról folytatódik! Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!
MVSZ Sajtószolgálat
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready