Bezár!
2020. június 4., csütörtök, Bulcsú, Tormás napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:50 "Mi olyanok vagyunk a bukarestiek számára, mint a forró puliszka"22:31 Amerikai igazságügyi miniszter: bizonyítékaink vannak rá, hogy az Antifa szítja az erőszakos cselekményeket22:05 A fekete életek számítanak, folyik a szennymédiából - és a fehér életek érdekelnek valakit?21:52 Szijjártó: korlátozásmentesen lehet utazni Ausztriába, Csehországba és "Szlovákiába"21:33 Rövidített programmal, de megtartják a Kolozsvári Magyar Napokat21:14 Edzés közben lett rosszul, majd elhunyt az ESMTK 22 éves válogatott birkózója20:52 A becsült ár mintegy négyszereséért kelt el egy Enigma kódfejtő gép egy bécsi aukción20:10 Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi fotót tesz közzé az OSZK19:33 Észak-Korea fiatalos propagandát indított a YouTube-on18:48 Alapszerződések felmondása, ENSZ-hez fordulás - Toroczkai bemutatta a Mi Hazánk trianoni akciótervét18:36 Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője, köztük két biztonsági őr ellen18:11 Romániában másfélszeresére ugrott az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma17:52 Országos tisztifőorvos: a járvány nyugvópontra érkezett17:41 Valamilyen oknál fogva megint nem a keresztény- és Európa-gyűlölő muszlim hozzászólókra csapott le a "német" rendőrség17:23 Kezdetben sok eső, majd sok napsütés lesz a hétvégén
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló :: :: Hozzászólások

Egri Csillagok, az Erdélyi Fejedelemség kialakulása és a Varázsfuvola is terítéken az M5 szerdai oktatási csomagjában

Reklám

Az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Minden hétköznap reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és a nyelvtanulásé a főszerep. Felsős és Érettségi című műsoraink az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, Szólalj meg! című sorozatunkkal pedig kitekintünk a nyelvtanulás felé. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsorainkban kitekintünk az egyetemi tananyag felé is - írják alább folytatódó közleményükben.
Március 18-án (szerdán) reggel 8 órától 11 óráig Felsős című műsorunkat sugározzuk, melyet ezúttal elsősorban a 6. osztályos tanulók figyelmébe ajánlunk. Biológiával kezdünk, ahol a rétek állatvilágát mutatjuk be. Ezután a magyar irodalom egyik nagyjának, Gárdonyi Gézának klasszikusával, az Egri Csillagokkal foglalkozunk. Természetesen a történelem sem maradhat ki, ezúttal az Erdélyi Fejedelemség kialakulásával ismerkedhetnek meg a nézők. Matematikából a százalékszámítással fogunk foglalkozni, majd a művészet jegyében Wolfgang Amadeus Mozart egyik leghíresebb operáját, a Varázsfuvolát mutatjuk be. Az Irány az élet című szegmensben olyan mindennapi témákban tehetünk szert praktikus ismeretekre, mint a bankszámlanyitás vagy a lakásvásárlás, de megismerhetjük az alkotmány jelentését és a magyar gyógyszerészet történetét is.
Ezt követően 11 órától délig a nyelvtanulásé lesz a főszerep, Szólalj meg! című sorozatunkban az angol és az olasz nyelvvel fogunk foglalkozni.
Az Érettségi című műsorunkat 12 órától nyelvtannal kezdjük, ahol szó lesz a toldalékokról és ragokról, majd matematikával, azon belül is a gyöktényezős kifejezésekkel folytatjuk. Biológiából a kültakaróval, informatikából pedig a programozással fogunk foglalkozni. Történelemből az Európai Unió kialakulásával és működésével ismerkedhetnek meg a nézők.
Este 20 órától a Mindenki Akadémiája című műsorunkban választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy vajon növelhető-e az intelligencia, és ha igen, hogyan.
Örömünkre szolgál, hogy a Nielsen Közönségmérés adatai alapján március 16-án (hétfőn) reggel 8 és 14 óra között, amikor az M5 oktatási műsorokat közvetített, a csatorna piacvezető volt a 4-17 évesek korcsoportjában. Reméljük, hogy adásainkkal a jövőben is hasznos segítséget nyújthatunk az otthon tanuló diákok számára.
A műsorok elérhetők lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon, illetve a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV replay-szolgáltatásokon keresztül is.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready