Zenés irodalmi est ellen tüntettek szerda este a csepeli szocialisták, az egyik legnépszerűbb magyar író, Wass Albert volt a célpont. A tüntetésen részt vett a csepeli MSZP és a "Demokratikus" Koalíció vezetése, valamint Szabó Szabolcs, az MSZP-Együtt-PM országgyűlési képviselőjelöltje.
Zoom
A Csepel.info olyan információt kapott, hogy az MSZP román testvérpártjától is csatlakozott az erdélyi magyar író irodalmi estje elleni tüntetéshez egy “tanácsadó”. A Facebookon elérték Szabó Szabolcsot, de az erre vonatkozó kérdésükre kitérő választ adott: csak annyit írt, hogy Wass antiszemita volt. (Mint ahogy minden kicsit is tájékozott magyar ember az - a szerk.)
Zoom
Szabó így magyarázza az akciót:
A csepeli balliberális politikusok nem először szerveztek magyarellenes tüntetést: 2012-ben egy Nyirő József irodalmi est ellen tiltakoztak. Azon a rendezvényen részt vett Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester is, akinek felesége egyébként könyvtárvezetőként Nyirő és Wass Albert könyveket is nagy számban rendelt és kölcsönzött. A mostani tüntetésen a korábbi polgármester nem vett részt.
(Csepel.info nyomán)
Frissítés: kik tüntettek Wass Albert ellen?
Szenteczky János, akit az előző önkormányzati vezetés (Podolák Györggyel az élen) arra használt fel, hogy az ukrán maffia vezetőjéhez (Szemjon Judkovics Mogiljevics), Szeva bácsihoz közel kerüljön a csepeli városvezetés - mert a lányát elvette feleségül -, és közös üzleteket köthessenek! Ezt a múltat az MSZP azzal jutalmazta, hogy az MSZP fővárosi húszfős önkormányzati képviselőjelölti listáján a 8.helyet megkapta. Továbbá több bírósági eljárás is folyik ellene.
Dobák István a MAHART lenyúlásában vett részt, és abból tollasodott meg.
Horváth Gyula volt alpolgármester nevéhez fűződik a csepeli egészségügy szétverése, a Csepeli Kórház bezárása és annak a berendezéseinek a lenyúlása. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház akkori igazgatójának (Gerő Ernő, eredetileg Singer Ernő fiának, Gerő Gábornak) segítségével, aki a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottság elnöke volt, és baráti viszonyban állt Szolnoki Andreával (szadeszos).
Kál Károly, akinek őrző-védő biztonsági cége volt, és az MSZP-s önkormányzati vezetés több tízmilliós megbízásokat adott a semmi őrzésére (gerinc út, bontott épületek őrzése stb...).
Szabó Szabolcs pedig a baloldali zsidó tömörülés országgyűlési képviselőjelöltje.
Ennyit róluk.