Az SZDSZ azt javasolja, hogy Tom Lantost tüntessék ki a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjével. A magyargyűlölő siserehad erről ma tájékoztatta az MTI-t. Kóka János, az SZDSZ elnöke levélben fordult Göncz Kinga külügyminiszterhez, akitől azt kérte, javasolja a miniszterelnöknek Tom Lantos kitüntetésre való előterjesztését.

A demokrata párti amerikai kongresszusi képviselő idén február 1-én lesz 80 éves, és nemrégiben diagnosztizált súlyos és megérdemelt betegsége miatt január elején bejelentette, hogy nem kívánja magát jelöltetni újabb képviselői ciklusra.

Az SZDSZ szerint a magyarellenes politikus születésnapja és visszavonulása kettős alkalmat szolgáltat arra, hogy Magyarország ismét elismerje a lágerszökevény elévülhetetlen érdemeit az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak elmélyítésében, illetve a magyarság érdekeinek képviseletében (???).

Amitől különösen elérzékenyülnek, az az, hogy a vén zsidó természetesen kiemelkedő szerepet vállalt többek között az "antifasiszta" és - a látszat kedvéért - némely antikommunista mozgalomban, "a magyar demokratikus rendszerváltás folyamatában", "a demokrácia fejlesztésében", illetve Magyarország NATO-csatlakozásában.

Következetesen és határozottan fellépett a szélsőségek ellen, valamint az emberi jogok védelmében, és aktív szószólója volt a határon túli magyarok érdekeinek is - hazudik az SZDSZ közleménye.

Egy példa a megszállt területeken élő magyarok melletti "kiállásra": David Funderburk írja Pinstripes and Reds, an American Ambassador Caught Between the State Department and the Romanian Communist c. könyvében a 177 oldalon: "Lantos képviselőházi tag megerősítette, hogy a magyaroknak nem rosszabb a sorsuk a románokénál és hogy a kulturális nemzetirtással kapcsolatos panaszuknak semmi alapja nincs. Lantos delegációjának más tagjai elmondták, meglepte őket, hogy Lantos milyen mértékben ajnározta Ceusescut."

A könyvről: Selous Foundation Press, Washington D. C., idézi Wass Albert Árulókról magyar szemmel című írásában, megjelent a Magyarság 1989 januári számában, LXIII. évfolyam 1. szám.
A könyv szerzője négy esztendőn keresztül képviselte az Egyesült Államokat Bukarestben követi minőségben, míg végül is kénytelen volt lemondani hivataláról, mivel a Külügyminisztérium munkájában akadályozta.

(Kuruc.info - MTI)