Mint ismeretes, nagy port kavart a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlók használata a lelátókon, és mikor kiderült, végül is lehet használni azokat, Romániában egyből elkezdtek rettegni az Erdély földjére nyomuló magyar páncélosoktól. Nyilván ez utóbbi irónia volt részemről. De nagyjából ilyen nagy veszélyként kezelték az ügyet.
A román szurkolók a maguk módján reagáltak is a Nagy-Magyarország-molinó körüli ügyre. Legutóbbi Európa-bajnoki meccsükön kifeszítettek egy Mongóliát ábrázoló térképet, amelyre beleírták: historical greater hungary. (Még arra sem vették a fáradságot, hogy Magyarországot nagy kezdőbetűvel írják).
Ez az idióta felirat arra utal, hogy ők a magyarokat mongol származásúnak tartják, ami természetesen nélkülöz minden történelmi alapot. Ha azt vesszük, hogy a honfoglaló magyarságnak egyik összetevője a turanoid típus volt, akkor is azt mondhatjuk, hogy ez a típus nem mongoloid, hanem europid jellegű népesség volt. De miért rettennének meg egy történelemhamisítástól a románok? Arról a népről beszélünk, amely valójában egy albán kecskepásztor felmenőkkel "büszkélkedő" etnikum, minden komolyan vehető történelmi tény abba az irányba mutat, hogy a Balkánról szivárogtak be valamikor a 13. században Erdélybe. Majd pár évszázaddal később kitalálták a dákó-román mesét, amely egy sci-fi kategória.
Zoom
A 444-nek és a Telex olvasóinak egyébként tetszett a románok molinója. Szúrópróbaszerűen íme néhány hozzászólás:
  • Kellett fullba nyomni az igaz magyart, most már mindenki a történelmünkön is gúnyolódik... Well done mimagyarok...
  • Mi ebben a serto?
  • A jelenlegi politika a legfelsobb szinteken nyilatkoztatja ki reggeltol-estig h nem a nyugathoz tartozunk,hanem a balkani/azsiai ivadek torzsekhez. Na, hat most kaptunk egy visszacsatolast rola.
  • Külföldön már a 80-s évek végén nem szólaltam meg magyarul... vagy átmentem az utca másik oldalára... hiányzik belőlünk mások elfogadása, lojalitás... és hát a végtelen rossz indulat... azóta ez még rosszabb lett... és lett ez a csurhe fidesz... jó napot!:(
  • Szánalmas az egész! Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy bezzeg nekünk van történelmünk? És attól majd jobban megy a foci?!? Igen Trianon számunkra keserű tragédia, de mi a f@szért kell még ezen keseregni? Több mint 100 éve volt már! Nézzünk előre, ne történelmünk legyen hanem jövőnk, a sportba meg még ennyi politikát se engedjünk be, már így is sok ami benne van…
  • Mégis mi ebben a meglepő? Egyre rosszabb a magyarok híre a világban, a kormány provokál mindenkit stb.
És van még bőven ilyen szellemiségű komment.
Tartotta magát régen a mondás, annak idején a bolsevizmus internacionalizmusát csak Magyarország vette komolyan, hiszen például a román kommunizmus is kőkeményen magyarellenes soviniszta volt, és ez igaz valamennyi környező országra. És a hagyomány tovább él abban a tekintetben, hogy a teljes román politikai palettára igaz, hogy szélsőjobbtól szélsőbalig, át a liberálisokon át mind-mind birtokolja a magyarellenesség valamely fokát. És a mi hazai balliberálisaink? Ők öngyűlölők egytől egyig. És ott találkozik is magyarellenességben a Telex és a 444 és a román sovinisztákkal.
U.i.: Egyébként függetlenül attól, hogy a románok által hazudott mongol-származáselmélet hamis, azért ha feltesszük a kérdést, melyik két nép (román vagy a mongol) tett le többet a történelem asztalára, igen kényelmetlen lehetne számukra a válasz...
Lantos János - Kuruc.info