Szurkoljon velünk a kajak-kenu csapatnak! Nézze itt élőben a döntőket! - hívogat a "Magyar" Televízió honlapja. S ha valamelyik elszakított területen élő magyar rákattint a megfelelő hivatkozásra, keserűen tapasztalhatja, hogy az úgynevezett anyaország még attól az élménytől is megfosztja, hogy az olimpia alatt magyarul dobogjon a szíve, magyar versenyzőkért szurkoljon - megélhesse hovatartozását. Jó neki a pl. román közvetítés is, sőt, szurkoljon csak azoknak, ne legyen szélsőséges irredenta.
Aki esetleg nem értené: Erdélyi himnuszvárás


Ez a kép fogadta az erdélyi, felvidéki, délvidéki és más elrabolt területen élő testvérünket, aki az egységes magyar nemzethez tartozóként a belső-magyarországiakkal (akik jó része csak véletlenül maradt határon belül 1920-ban) együtt akarta figyelemmel követni, hogyan küzdenek sportolóink a haza dicsőségéért.
Nem tehette meg. Ti pedig ne köszönjétek megértésünket, mert nincs. Az önkéntes trianonok, magyarok kirekesztése iránt nincs megértés. Ez lesz a jövő törvénye, nemzeti minimuma.
Ja és ne csodálkozzatok, ha a következő ostromnál szép számú küldöttségek révén képviseltetik majd magukat a "Magyarország határain túl élő" közösségek.
Kuruc.info

Tisztelt Kurucok!
Felháborodva olvastam a "Magyar" Televízió online olimpiai közvetítésről szóló cikküket, melyben leírják, hogy az MTV nem teszi lehetővé az elcsatolt területeken élő magyarságnak az olimpia élőben való nézését.

Nekik szeretnék segíteni ezzel a linkkel, melyen több száz TV-csatorna mellett az M1 élő adása is követhető körülbelül 2 perc késéssel. (Nálunk nem akart elindulni - valószínűleg túlterheltség miatt, ugyanis más csatornákat lehet nézni. És valószínűleg türelmetlenek is voltunk.)

Mozilla Firefox böngészővel való nézéshez ennek a pluginnak a telepítése szükséges.
Szebb jövőt!
Lenry