Újabb frissítés (a korábbiak az alaphír alatt olvashatók): alább látható a legnézettebb román tévé híradása az esetről, egy olvasónk jóvoltából pedig fordítással is szolgálhatunk:
Hírolvasó: Bonyolult kivizsgálás Kovászna megyében, egy Kézdiszenléleken történt (közlekedési) baleset nyomán, ahol egy motorbiciklis elhunyt, miközben kikerülni próbált egy 11 éves lányt, aki szabálytalanul próbált átkelni az utcán. A kiskorút és a motorbicikli hölgy utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Egy másik motorbiciklist, aki azért állt meg, hogy a sérülteket elsősegélynyújtásban részesítse, a kislány rokonai bántalmazták.
A motorbiciklis barátai azonban állítják, hogy a fiatalember nem a baleset következtében halt meg, hanem a gyermek családja ölhette meg, és a hölgyutas is ennek a haragnak az áldozata.

Az életét vesztett motoros
Tudósító (Brassóból): A 37 éves motorbiciklis barátnőjével haladt Kézdivásárhelyről Csíkszeredába. Egyszer aztán egy kézdiszentléleki roma negyedben egy kislány hirtelen eléjük toppant. A motoros megpróbálta kikerülni, de elsodorta a lányt, majd egy falnak ütközött, így helyben meghalt, a hölgy utas és a kislány súlyosan megsérültek. A helyszínre megérkezett egy csomó roma, aki nagyon erőszakosak lettek, így történhetett meg az, hogy egy másik motorbiciklist, aki segítségnyújtás szándékával állt meg, kétszer szúrtak meg, és súlyos állapotban került kórházba - ezt a verziót közölték mostanáig a nyomozók, de a motorbiciklis barátai azt állítják, hogy az elhunyt és a nő is a "tanúk" áldozatai, így utóbbiak gyilkossággal vádolhatók.
Újabb frissítés: nem csak egy nőt vertek meg a nem hiába születettek
A Krónika megemlíti ma délutáni keltezésű cikkében, hogy a motoros társadalom szolidaritási akciót szervez a közösségi oldalakon: gyertyagyújtásra készülnek a baleset helyszínén elhunyt társuk emlékére.
„Békés gyertyagyújtással egybekötött megemlékezés az elhunyt (a helyszínen a roma közösség által meglincselt) motoros emlékére, valamint adománygyűjtés a sérülteknek, akik segíteni próbáltak az elhunyt áldozatnak, Sebestyén Attilának. Tüdőn szúrták a motoros társát, megverték barátnőiket, akik még mindig a kórházban lábadoznak. Kötelező a gyertya, csak a békés, civilizált hangulat uralkodhat. Indulás Csikszeredából a Kauflandtól szerdán 16:30-kor, Kézdivásárhelyről szintén a Kauflandtól 17:30 kor” – áll a Facebookon közzétett felhívásban.
Korábban írtuk: "Olaszliszka" Kézdiszentléleken: az útra futó purdét elütő motoros meghalt, a segítségére siető fiatalembert összeszurkálták a cigányok
Motoros gázolt el egy elé futó cigánygyereket a Kovászna megyei Kézdiszentléleken, majd nekiütközött egy magánháznak. A balesetben a motoros szörnyethalt. Az áldozat segítségére siető másik motorost a baleset helyszínére összesereglett cigányok összeverték, őt súlyos sérülésekkel szállították a brassói kórházba.
Zoom
A Krónika helyszíni fotója
Szabálytalanul próbált átkelni az úton vasárnap este egy 11 éves cigánylány, akit egy motorbiciklis elgázolt. A baleset következtében a motoros elvesztette uralmát a járműve fölött és egy háznak csapódott Kézdiszentléleken – tájékoztatott Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő. A 37 éves motoros a helyszínen meghalt. Az elgázolt lányt először a sepsiszentgyörgyi dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, majd a súlyos máj- és vesesérülései miatt a brassói kórház gyerekosztályára vitték át – közölte a Székelyhon megkeresésére Nagy D. István, a sepsiszentgyörgyi kórház szóvivője.
A motor utasát, egy 44 éves nőt a mentősök egyenesen a brassói kórházba szállították. A helyszínre érkező másik motoros, egy 28 éves férfi segítségnyújtási szándékkal állt meg a baleset helyszínén, amikor is többen megtámadták, és megverték. A fiatal férfit súlyos testi sérülésekkel szállították be szintén Brassóba.
Az ügyben folyik a nyomozás – nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.
A Székelyhon - hisz egy, az ebolánál is veszélyesebb vírus, a polkorrektség a keleti végeken is pusztít - természetesen cenzúrázza a cikk alatti hozzászólásokat, ennek ellenére még elcsíphettünk néhányat:
"Sejtem, miket írtak a moderált kommentekben! Ez hihetetlen, ahányszor áthalad az ember azon a falun (a végén...), olyan nincs, hogy ne legyen zelegorkodás és az úttest tele van sötétbőrűekkel, nem egyszer verik szét egymást is. Ezért meg kellett haljon egy ember, s egy másikat jól megverjenek. Miféle társadalom vagyunk, ha nem tudjuk korlátozni az ilyen "emberek" szaporodását és kártevését? Mélyen felháborító!!!"
"Jól sejtitek, nem idén barnultakról van szó... Sokat járok arrafele, az úton lődörögnek, nekik az is természetes, ha a felezővonalon ebédelnek, ha rájuk dudálsz, még nekik áll fennebb! Most kell összefogni!!!"
"Miért nem írják ki, hogy romák vertek meg? Székely ember ilyent nem csinál! Nagyon veszelyes ott közlekedni, tudom, mert ott élek!!!"
"Mikor motorom volt, én is kaptam kődobálást ott... Megálltam, és kb. 50-en vettek körül, pillanatok alatt. Alig tudtam elhúzni. Lementem a rendőrségre panaszt tenni, de csak a zárt épületet találtam. (...) Azon a szakaszon nagyon kell figyelni!!! Az vadnyugat. Mindenki az úton jár, mintha az övek volna. És ha mégis baleset történik, menekülj, mert ott nincs törvény, nincs rendőrség, semmi, csak a káosz. Kérdem én, meddig fognak uralkodni az ott élők? (...) Mikor ébredünk? Mindenért vannak szervezve tüntetések, ilyenkor meg nem történik semmi? Most kellene összefogni hogy ne történjen többé ilyen! (...) Többé ne szurkodjanak meg ártatlan embert azok, akik a mi adónkból élnek!"
Frissítés: a lincselő cigányok összeszurkálták a segíteni akaró szovátai fiatalembert
A 28 éves szovátai fiú több késszúrást is kapott, a kórházi illetékesek közlése szerint a tüdejét is átszúrták. Ennek ellenére csak "súlyos testi sértés megalapozott gyanúja" miatt nyomoznak.
Nicoleta Marin elmondta, a baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, ezen kívül "súlyos testi sértés megalapozott gyanúja" miatt is nyomozás indult. A szerencsétlenség (értsd: lincselés - a szerk.) egyébként a felső-háromszéki településnek abban a részében történt, ahol jelentős számú cigány közösség él - írja szemérmesen a Székelyhon.
Ugyanott 2009-ben is súlyos közúti dráma rázta meg a helyi közösséget - kezdi a lap a mentegetőzést. Akkor egy gépkocsi átsodródott a menetirányával ellenkező sávra, elütötte a padon ülőket, illetve a kapuban levőket. Az ütközés nyomán a helyszínen életét vesztette két "roma" felnőtt és egy ötéves "roma" kisfiú. A negyedik áldozat, egy négyéves kislány kórházban hunyt el. (A lincselés híréhez hogyan kapcsolódik a "helyi közösséget megrázó dráma"? - a szerk.)
És még egy elgondolkodtató hozzászólás a hír alatti kommentek közül:
"Arról is hallgat a krónika, hogy a motoros állítólag (és ezt csak itt-ott hallottam, nem hivatalos) nem vesztette életet a baleset során... Majd a boncolás kideríti, hogy mitől halt meg. Na ezért vagyok még igazán felháborodva."
Gyk.: nem kizárt, hogy a rajvédők "tűzoltása" gyanánt írták csak azt, hogy a motoros a falnak csapódásban halt szörnyet, miközben az igazság az, hogy a cigányok gyilkolták meg. Őt is.
(Székelyhon nyomán)
2. frissítés: olvasónk kézdiszentléleki ismerőse írja:
A baleset után megállt a motoros barátja a feleségével, hogy segítsenek és őket megtámadták, mind a ketten halottak sajnos, a lány terhes volt a pasi ráfeküdt, úgy védte.
Nagyon sok motoros járkál a környéken, minden tele van rendőrrel, a cigányok fel vannak fegyverkezve kaszákkal és kapákkal. Most jött le egy szentléleki Katrosából kocsival, és azt mondta, hogy egy cigány a kaszával kicsapott a kocsija felé.
Ez a második motoros, akit meglincseltek, kemény volt nagyon, sokáig viaskodott kb. 50 cigánnyal, nehezen tudták leverni ezek a tetvek. A szemét kiszedték az egyik áldozatnak stb...