Húsz szíriai, iráni és iraki határsértőt, köztük hét gyereket fogtak el vasárnap hajnalban a román hatóságok a romániai Pécska és Németpereg térségében, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni - közölte a Mediafax hírügynökség.
A tornyai határrendőrég és az aradi csendőrség közös alakulata a "magyar határtól" húsz méternyire tartóztatta fel a csoportot. A vizsgálat során a határsértők azt állították, Nyugat-Európába akartak jutni. A határrendőrök tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.
A Mediafax úgy tudja, hogy a csoport több tagját már korábban is elfogták, miközben megpróbálta illegálisan átlépni a határt. A határsértők közül többen menedéket kértek "Romániában" és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának temesvári vészhelyzeti tranzitközpontjában vannak elszállásolva.
A román hírügynökség szerint "Románia teljes nyugati határszakaszának" védelmét megerősítette az illegális migráció megfékezése érdekében (lehet, hogy rossz égtáj felé próbálkoznak - a szerk.). A határrendőrség nagyváradi regionális parancsnokságának egy múlt heti közleménye szerint a határrendőrök munkáját ezért az Arad, Temes és Bihar megyei csendőrség is segíti a "Magyarországgal közös határszakaszon".
(MTI nyomán)