2019. december 8., vasárnap, Mária, Mariann, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:25 Tízre nőtt az odesszai iskolatűz halálos áldozatainak száma11:58 A Harcos karácsonyi ajánlata (x)11:40 A nyolcadik lakó is halott lehet Eperjesen - hat embert vettek őrizetbe11:19 Államtitkár: nálunk a legmagasabb a gyerekek átoltottsága Európában11:02 Többtucatnyi halálos áldozattal járt egy szokásos tűzeset Újdelhiben10:31 Egyik zsidó hazudik: Washingtonban a helyettes államtitkár megcáfolta Netanjáhu nagy bejelentését10:11 Megzavarta az italozva zenét bömböltető fiatalokat a buszsofőr - egy 17 éves nyírteleki ezt nem hagyhatta annyiban09:49 Gyanúsítottként hallgatták ki a motorcsónak-bűnöző Fidesz-propagandistát09:27 Rövidesen kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt09:06 Laboratóriumokban használható hidrogéngenerátor kapott innovációs díjat08:41 Sem a Vaskupola, sem az izraeli légierő nem pihent hajnalban08:17 Újra beintettek Amerikának Észak-Korea "majdnem bezárt" rakétakísérleti telepéről07:56 Még gondolkoznak rajta, hogy terrortámadás volt-e a floridai lövöldözés, de úgy néz ki, a zsidóseggnyalás húzta fel a szaúdi katonát07:34 Varga Zs. András lett a Velencei Bizottság alkotmánybírósági albizottságának az alelnöke06:54 Megugrott idén az orosz aranytartalék
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Szavazóurna-lopás miatt csúszik a tót elnökválasztás első fordulója

Reklám

A választási moratórium 23.16-kor ér véget, mivel a szavazás idejét két választókörzetben is meg kellett hosszabbítani, konkrétan egy malackaiban és egy megyeiben.
Erről Eva Chmelová, a Belügyminisztérium választásokért, népszavazásért és politikai pártokért felelős osztályának vezetője tájékoztatott.
A moratórium meghosszabbítása mellett elsősorban a megyei incidens miatt döntöttek. „Egy választó eltulajdonította a szavazóurnát, kivitte a szavazóhelyiségből, és eközben az megrongálódott. Egy órát és 16 percet vett igénybe, amíg ellenőrizék az urna tartalmát, azt, hogy nem tulajdonítottak-e el szavazólapokat, vagy nem manipuláltak-e velük. Amikor meggyőződtek róla, hogy minden rendben van, egy új szavazóurnát helyeztek el a helyiségben. Egy óra és 16 perc után újraindult a szavazás. Ennyi idővel kell meghosszabbítani a szavazást a községben, és ennyi idővel hosszabbodik meg a választási moratórium is” – fejtette ki Chmelová.
Hozzátette: a változtatást az is indokolja, hogy az eperjesi járásbeli (okres Pre?ov) Megye (Medzany) községben hosszabb időre kellett felfüggeszteni a szavazást. „Már két választókörzetről van szó, a megyei mellett egy malackai körzetről is, és már nem csupán 35 percről, hanem több mint egy óráról. Erre tekintettel úgy véljük, hogy meg kell hosszabbítani a választási moratóriumot” – mondta.
Chmelová megerősítette, hogy az előzetes, nem hivatalos eredményeket csak később, 23.16-kor lehet majd nyilvánosságra hozni. Ekkor kezdi majd közzétenni az eredményeket a Statisztikai Hivatal a volbysr.sk weboldalon. „Az eredmények összesítése 22 órakor megkezdődik az egyes választókörzetek eredményeinek feldolgozása szerint, az eredményeket azonban először csak a megadott időben teszik majd közzé” – magyarázta Jana Morháčová, a hivatal szóvivője.
(Új Szó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready