Bezár!
2020. augusztus 7., péntek, Ajándok, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:22 Törökország újrakezdte a fúrásokat18:06 Washington szankciókkal sújtotta Hongkong vezetőjét17:44 Még mindig nagy erőkkel oltják a tüzet a hajdúböszörményi fatelepen17:30 Százmilliárd dollár fölé kúszott a Facebook-zsidó vagyona17:01 Sámán, Petrovics és a nem létező Larisza - volt miről beszélnie Putyinnak és Lukasenkának16:38 Vasvillás-baltás szóváltás miatt tartóztattak le egy férfit16:12 Bemutatkozott a járványügyi bevetési egység15:51 Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség15:32 Libanoni elnök: nem kizárt, hogy a robbanást rakéta becsapódása okozta Bejrútban15:08 Megegyeztek a felvidéki magyar pártok14:39 Csak egy hírmondó maradt a Mauritánia partjainak közelében felborult migránscsónak után14:05 Nem ezt ígérték, de maguk helyett inkább munkájukat szakítják meg az olasz törvényhozók13:46 A Facebook nemzetbiztonsági kockázat: véleménydiktatúra-ellenes törvényjavaslatot nyújt be a Mi Hazánk12:39 Fosanban halálra ítéltek egy Ye Jianhui nevű kanadait12:36 Vakcinaverseny: a jövő héten bejegyzik az első orosz oltóanyagot
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Szavazóurna-lopás miatt csúszik a tót elnökválasztás első fordulója

Reklám

A választási moratórium 23.16-kor ér véget, mivel a szavazás idejét két választókörzetben is meg kellett hosszabbítani, konkrétan egy malackaiban és egy megyeiben.
Erről Eva Chmelová, a Belügyminisztérium választásokért, népszavazásért és politikai pártokért felelős osztályának vezetője tájékoztatott.
A moratórium meghosszabbítása mellett elsősorban a megyei incidens miatt döntöttek. „Egy választó eltulajdonította a szavazóurnát, kivitte a szavazóhelyiségből, és eközben az megrongálódott. Egy órát és 16 percet vett igénybe, amíg ellenőrizék az urna tartalmát, azt, hogy nem tulajdonítottak-e el szavazólapokat, vagy nem manipuláltak-e velük. Amikor meggyőződtek róla, hogy minden rendben van, egy új szavazóurnát helyeztek el a helyiségben. Egy óra és 16 perc után újraindult a szavazás. Ennyi idővel kell meghosszabbítani a szavazást a községben, és ennyi idővel hosszabbodik meg a választási moratórium is” – fejtette ki Chmelová.
Hozzátette: a változtatást az is indokolja, hogy az eperjesi járásbeli (okres Pre?ov) Megye (Medzany) községben hosszabb időre kellett felfüggeszteni a szavazást. „Már két választókörzetről van szó, a megyei mellett egy malackai körzetről is, és már nem csupán 35 percről, hanem több mint egy óráról. Erre tekintettel úgy véljük, hogy meg kell hosszabbítani a választási moratóriumot” – mondta.
Chmelová megerősítette, hogy az előzetes, nem hivatalos eredményeket csak később, 23.16-kor lehet majd nyilvánosságra hozni. Ekkor kezdi majd közzétenni az eredményeket a Statisztikai Hivatal a volbysr.sk weboldalon. „Az eredmények összesítése 22 órakor megkezdődik az egyes választókörzetek eredményeinek feldolgozása szerint, az eredményeket azonban először csak a megadott időben teszik majd közzé” – magyarázta Jana Morháčová, a hivatal szóvivője.
(Új Szó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready