2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek18:30 Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója17:56 Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak17:44 Megszavazták a koronavírus-törvényt, mostantól még sötétebb a diktatúra
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Külföld :: :: Hozzászólások

Terrorcselekményért ítélték el a KMKSZ-székház felgyújtásával vádolt lengyeleket - még az AfD-t is belekeverték

Reklám

Három és fél évi letöltendő szabadságvesztésre ítélte a krakkói bíróság hétfőn a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának 2018-as felgyújtási kísérlete kapcsán elindított per fővádlottját, Michal P.-t, büntetéseket szabtak ki két cinkosára is.
Az ítélet nem jogerős, a sajtó még nem számolt be a felek esetleges fellebbezési szándékáról.
A bíróság terrorcselekménynek minősítette a tettet.
A vádirat szerint a Falanga nevű "neonáci" szervezethez, valamint a Változás (Zmiana) nevű, parlamenten kívüli oroszbarát lengyel törpepárthoz közelálló Michal P. azzal bízta meg a másik két gyanúsítottat, Adrian M.-t és Tomasz Sz.-t, hogy gyújtsák fel a KMKSZ ungvári épületét. Az eset 2018. február 4-én történt, a férfiak Molotov-koktélt dobtak be a KMKSZ-székház egyik ablakán. Az irodában tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.
A bíróság Tomasz Sz.-t egyévi letöltendő szabadságvesztésre, Adrian M.-t pedig kétévi szabadságkorlátozásra és közérdekű munkavégzésre ítélte el. Az elítéltekre emellett bírságot szabtak ki, valamint több mint kétezer zlotyt (154,2 ezer forint) jóvátételt a KMKSZ javára. Elkobozzák tőlük továbbá a bűntett elkövetéséért megbízójuktól kapott, összesen 12 ezer zloty (925,6 ezer forint) értékű pénzösszeget is.
A per során ugyanis a vádlottak azt vallották: pénzt kaptak az őket felbujtó Manuel Ochsenreiter német újságírótól, aki - Michal P. állítása szerint - egy berlini találkozó során átadta az akció végrehajtásáért járó pénzt. Ochsenreiter - aki az Alternatíva Németországért (AfD) "szélsőjobboldali" párt egyik képviselőjének, Markus Frohnmeiernek a munkatársa - az ügyvédje közvetítésével tagadta ezeket a vádakat.
Adrian M. vallomása szerint a támadás célja "vagyonrongálás" volt, valamint a magyar kisebbség és Ukrajna közötti kapcsolatok megrontása. A vádirat is a magyar-ukrán kapcsolatok megrontását nevezte a provokáció céljának.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready