2020. december 1., kedd, Elza, Ede napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:26 Egy évtizedes csúcsra erősödött a kínai feldolgozóipar teljesítménye novemberben12:41 Gulyás: a karácsonyi időszakra jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni12:20 Arizona után Wisconsinban is hitelesítették Biden győzelmét12:08 Seehofer megint megvédte az országot - nem az iszlamistáktól, hanem a hazafiaktól11:59 Attól rettegett ma a Jobbik, hogy Orbán kivezeti az országot az EU-ból11:47 Csúcsra járatott történelemhamisítás11:00 A franciaországi fiatal muszlimok 57%-a szerint a saría fontosabb, mint az ország törvényei10:55 A Focke-Wulf 190 A szériájának jelentősebb fejlesztései10:44 Mi Hazánk: külhoni magyar szerzőket az iskolai könyvtárakba!10:00 Cohenvid-19: a második hullámú judeobolsevizmus és a nagy gazdasági lenullázás09:40 Tanulás helyett inkább kábítószert árult az iskolában09:37 154 halott, 3951-gyel több fertőzött, 662-en vannak lélegeztetőgépen09:22 Szerbia az orosz oltóanyagot teszteli09:16 Véroxigénmérővel fontos adatokat kaphatsz, hatalmas segítség (x)08:53 Hamilton-mentes napok következnek
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Anyaország :: :: Hozzászólások

Újabb barátságos gesztus Ukrajnától: felszólítottak, hogy ne avatkozzunk be a "belügyeikbe" Kárpátalján

Az ukrán külügyminisztérium óva intette kedden a magyar tisztségviselőket attól, hogy kárpátaljai látogatásaik során "politikai agitációt folytassanak", s "beavatkozzanak" a vasárnap esedékes ukrajnai helyhatósági választásokba, a tárca ezen kívül a rendvédelmi szervekhez fordult, kérve az ilyen cselekmények "értékelését".
Zoom
Katerina Zelenko külügyi szóvivő a tárca honlapján nyilvánosságra hozott közleményében azt írta: a minisztérium már több ízben észlelt Kárpátaljára látogató magas rangú magyar tisztségviselők részéről "politikai agitációra utaló jeleket". Ezekre diplomáciai úton reagál, jelezve, hogy ezzel "megsértik Ukrajna választási szabályait, és beavatkoznak az ország belügyeibe".
"Az ukrán külügyminisztérium hivatalos felhívásának figyelmen kívül hagyása csak azt bizonyítja, hogy a magyar félnek rejtett célja van, ami az államközi kapcsolatokban elfogadhatatlan. Emiatt a külügyminisztérium az illetékes rendvédelmi szervekhez fordult, hogy értékeljék a magyar tisztviselők cselekedeteit. Reméljük, hogy Magyarországnak mint uniós országnak a tisztségviselői megértik a jogállamiság fontosságát, és többé nem engednek meg maguknak Ukrajna vagy bármely más szuverén állam törvényeivel ellentétes cselekedeteket" - fogalmazott a szóvivő.
Az OPORA elnevezésű ukrán civil szervezet október 19-én kérte az ukrán külügyminisztériumot, értékelje egyes magyar tisztségviselők szerinte jogsértő tevékenységét Ukrajnában - emlékeztetett az UNIAN hírügynökség. A szervezet szerint ugyanis Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára október eleji kárpátaljai látogatása során a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjei mellett kampányolt.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready