2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban06:56 Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Szabadulásuk után is megfigyelik a "székely terrorper" szereplőit

Egy héttel a szabadulásuk után megfigyelve érzik magukat a „székely terrorper” elítéltjei, Beke István és Szőcs Zoltán, illetve Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, aki a börtönévek alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot a kézdivásárhelyi férfiakkal, írja a Maszol.ro.
Zoom
Fotó: Maszol
Hétfőn sajtótájékoztatót tartottak Kézdivásárhelyen, ahol Kulcsár Terza József elmondta: az elmúlt napokban rengeteg újságíró kereste Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, akik nem zárkóznak el a válaszadástól, ám 4 évnyi börtön után szeretnének minél több időt családjukkal tölteni. A nagyszámú megkeresés miatt azonban ismét a sajtó elé álltak, hogy válaszoljanak a felmerülő kérdésekre.
A jelek szerint a két kézdivásárhelyi férfi és a velük folyamatosan kapcsolatot tartó parlamenti képviselő nem csak a sajtófigyelem központjába került, mivel elmondásuk szerint úgy érzik megfigyelik őket. Erre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Beke István elmondta: tisztában van azzal, hogy szabadulásuk óta megfigyelik őket, de ez jelenleg nem érdekli őt, hiszen tudja azt, hogy semmilyen törvényelleneset nem tett, és nem is tesz. „Legyenek boldogak és kövérek. Nem érdekel, hogy megfigyelnek”, mondta Beke István. A másik érintett, Szőcs Zoltán leszögezte: nem követett el semmilyen bűncselekményt, viszont ennyi évnyi szenvedés és tapasztalat után figyelmesebb, lett és meggondoltabban cselekszik.
A megfigyelésre ráerősített Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, aki határozottan azt állította, hogy múlt hétfő óta megfigyelik, többször feltűnt számára, hogy ugyanaz az autó követi, és bárhol megfordult, mindig úgy érzékelte, hogy néhány ember a nyomában van. Kifejtette, hogy az őszi parlamenti ülésszak elején fel fog szólalni, és számon fogja kérni, hogy miért követik őket.
Titokban tartja a bíróság, hogy mi alapján ítélték el őket
Az egy hete szabadult kézdivásárhelyi férfiak újságírói kérdésre válaszolva rámutattak, hogy nem ismerhetik meg az őket érintő teljes periratot, mivel nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva a bíróság nem adja ki azt a részt, amelyben a József Sándor álnéven szereplő, védett identitású tanú kihallgatásainak leirata szerepel.
Beke István elmondta: „elméletileg nem tudjuk, kiről van szó, legyen boldog, ha tud!” Hozzátette: úgy érzik, sok időnek kell még eltelnie, amíg megismerhetővé válik a teljes perirat és számukra is kiderül, hogy pontosan mit tartalmaz a dosszié, kik voltak, akik őket megfigyelték, és felügyelték, és nem kizárt, hogy meglepetések is érik őket. Szőcs Zoltán hozzátette: valószínű már csak utódaiknak lesz lehetőségük megismerni a teljes periratot. Rámutatott, már fogva tartásuk idején kérték az úgynevezett börtöndossziét, amit ugyan megígértek nekik, de végül négy év alatt sem kapták meg.
Korábban írtuk: Erőt adott a szolidaritásFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready