Számtalanszor foglalkoztunk (egy újabb anyag, további hivatkozásokkal, ITT) már azzal, hogy a tótok egyáltalán nem vacakolnak, ha a cigányokkal szemben kell fellépniük. Egy gyors lista arról, mit is csinálnak (jól):
* bárkinek(!) engedélyezik az otthoni lőfegyvertartást és -használatot, azaz ott egy átlagember meg tudja védeni otthonát, magát a rátörő cigányoktól. Itthon csak a cigányoknak van fegyvere, amit betöréskor is használnak (lásd pl. a Dopeman-esetet)
* a segílyeket drasztikusan megkurtítják, és ha emiatt lázadoznak a cigók, akkor egyenesen a hadsereget vetik be ellenük (lásd a 2004 eleji eseményeket)
* hermetikusan elzárják magukat a cigóktól (lásd pl. a fenti hivatkozást egy ilyen falra), és még csak véletlenül sem bontatják le az ilyen "rászístá" falakat. Miközben mi...
* a rendőr simán, gondolkodás nélkül lelövi az ellenszegülő vagy menekülni próbáló korcsot. A mi gyakorlatunk meg az, hogy a pékek még a létezésük miatt is bocsánatot kérnek a kokeróktól, és követik azok utasításait (lásd EZT a mai(!) hírt). Fellépni ellenük? Ugyan már, az Cigányországban nem szokás. Bezzeg a tótoknál...

Nos, a tótok nagyon keményen (tovább) fenyítik a korcsokat. Kifejezetten(!) és bevallottan(!) cigánylakta településekre vezényelnek plusz rendőröket. Ők tudják kezelni a cigánykérdést – miközben nálunk az a módi, hogy, amint már linkeltük, a rendőr haptákba vágja magát a korcs előtt, és a világért hozzá nem nyúlna. Az, hogy agyonlője, ahogy szlovák (meg amerikai, meg svájci stb.) kollégája teszi? Ugyan már. Megint felvetődik a kérdés: a tót (meg a finn, meg a francia, meg az olasz, meg a svájci, meg a dán, meg a svéd, és ahány ország csak van a térképen) miért teheti meg azt, amit, és mi miért nem?

A Kitekintő cikke következik (hasonló, bővebb anyag, szlotákul, ITT):

Nagyobb rendőri jelenlét a romatelepeken

A szlovákiai belügyminiszter kedden bemutatta a közrend védelmére szolgáló új rendszert. Daniel Lipsic elmondta, hogy elsősorban a magas bűnözési aránnyal rendelkező körzetekben erősítik a rendőri jelenlétet. Főleg az olyan roma telepekről van szó, ahol nagyon magas a bűnözők és a bűncselekmények száma, és gyakran sértik meg a közösségi szabályokat.
 
A belügyminiszter az új szabályozásról egy romatelepen, a kisszebeni járásban lévő Jernyén (Javorince) számolt be. A rendőrség új szervezeti egysége megalakulását követően a bevezetés két részben várható, az első erősítés már ebben a hónapban megérkezik, míg a másik 2011 márciusában várható.   A készenléti motoros rendőrök száma 175-tel növekszik, a kommandós egységeknél dolgozók száma 25-tel lesz több. Az új rendszer három kerületben fog működni, ez pedig az eperjesi-, a besztercebányai- és a kassai kerület.
Frissítés (jan. 13. 14:40): olvasónk felhívta a figyelmünket a szloták nelvű cikk nagybetűs kiemeléseire. Fordítsuk le:

Lipsic miniszter úr megkérdőjelezi a helybeli roma közmunkák ellenőrzését, mert nem látja azoknak eredményét. (Kuruc.info: értsd: ugyanolyan értelmetlenség a cigók közmunkára küldése ott, mint itt: ugyanúgy ellazsálják, ellógják a “munkát” a korcsok.)

A helyi választókerület parlamenti képviselője [nyilatkozta]: "akik nem teremtenek a közösségi normák szerint elfogadható, új értékeket, valamint a meglevőket lerombolják, nem érdemelnek szavazati jogot!” (Kuruc.info: hoppá! A szívünkből beszél! Valóban: aki nem dolgozik [vagy nem dolgozott / tanult x évnél többet], ne szavazhasson, ne szólhasson bele az őt eltartó, etető emberek dolgába! Érdekes: a tótok ezt kerek-perec ki merik jelenteni. A “magyar” politikusok vajon miért nem? A tótokat nem b@szogatja az EU az igen keménykezű cigópolitikájuk miatt, ahogy a finneket, olaszokat, franciákat sem. Mi akkor mire várunk, mitől félünk, kinek akarunk megfelelni?)