Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás21:42 Magyarország legolvasottab weboldalai közt a Kuruc.info - napi közel 100 ezres látogatottság
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

CBA - a "magyar" üzletlánc, mely felvidéki véreinkkel tótul kommunikál

Reklám

Így néznek ki a "magyar" CBA boltjai a közel 70%-ban magyarok által lakott (2003-as adat) Párkányban. Felvidéken franchise partnernek leszerződnek minden tót maffiózóval, és "elfelejtik" szabályozni, hogy a magyar településeken legyen magyar felirat, magyarul beszélő eladó stb. Így válik a "magyar" üzletlánc az elszlovákosítás eszközévé. Akárcsak "Norbi" termékei esetében.
Félreértés ne essék: a cukor tótul is cukor(Kuruc.info, képek: Facebook, Fontos vagy! mozgalom)
Frissítés: Érdekes reakciót adott a magyarországi CBA üzletlánc azoknak az aktivistáknak, akik a felvidéki kirendeltség hiányzó magyar feliratait kifogásolták.
A többnyelvűség kérdését korábban is többször feszegető Fontos vagy! mozgalom egy fotósorozattal hívta fel a magát Magyarországon "a magyar üzletlánc" név alatt hirdető, hangsúlyozottan magyar termékeket előnyben részesítő üzletlánc hivatalos Facebook-oldalán a figyelmet arra, hogy a felvidéki üzletekből teljesen hiányoznak a magyar feliratok (és egyáltalán nem a törvényi szabályozás miatt, ahogy néhány hozzászólónk gondolja - a szerk.). Azokban a régiókban sincsenek kétnyelvű feliratok, ahol egyébként jelentős a magyar kisebbség részaránya, sőt, többséget alkotnak.
A CBA oldalának kezelői ezt a "választ" adták:
"SOKADSZORRA IS. A CBA üzletlánc franchise rendszerben működik, mindenhol. Beleértve Szlovákiát is, ebből az adódik, hogy a bolt helyi tulajdonosa, üzemeltetője dönt sok részletben. Bármilyen ilyen jellegű "problémával" legyen szíves kedves "mozgalom" az adott bolt vezetőségéhez fordulni: http://www.cbask.sk/kontakt.php az előbb olvasható linken, megtalálnak minden kapcsolattartási információt. Persze fel foghatnánk úgy is a történetet, hogy igen is "fontos vagy!!! Magyar vásárló” Szlovákiában is, vásárolhatsz CBA-ban. A továbbiakban nemkívánatos hirdetésnek minősítjük az ilyen jellegű "hozzászólás"-okat és mind a poszt-ot mind a felhasználót kizárjuk az oldalról. Köszönettel a MAGYAR ÜZLETLÁNC".
A CBA reakciójának értelmében (mely kérdéses, mennyire nevezhető hivatalosnak) tehát úgy tűnik, az aktivistáknak nem a központi, magát hangsúlyozottan magyarnak valló részlegen keresztül, hanem a helyi üzleteket megkeresve kell elérniük a kétnyelvűsítést - ha tudják.
A CBA hivatalos oldaláról a hozzászólást időközben törölték, már csak egy, a mozgalom által lementett kép őrzi az emlékét:

(Bumm nyomán)
További "jó hírek" a CBA-ról:


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready