A háttérben lévő "tiltott" önkényuralmi jelképlefeszítése és Dunába dobása is bűn
"Alkotmányos rend" erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt vádat emelt Budaházy György ellen az ügyészség - mondta el az abszurdan hangzó vádat az InfoRádiónak Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Budaházyt persze jobban zavarja, hogy míg Tasnádi Péter szabadlábon garázdálkodhat, az ő életét még mindig lakhelyelhagyási tilalommal nehezítik, holott a bűncselekmény ismétlésének lehetősége most nem áll fent (sajnos). Az ősszel a kommunisták elleni fegyveres akciókat, pártházak elfoglalását nyilvánosság előtt kilátásba helyező Kőrösi Imre (életrajza szerint volt MSZMP-káder) és Kozenkay Jenő (saját életrajza szerint III/II-es ügynök) ellen érdekes módon eljárás sem indult, noha Tomcat és az MVSZ feljelentést tett ellenük. De hát miért lépne fel a rezsim saját ügynökei ellen. Mellesleg persze Kőrösiék "felkelése" elmaradt.
Budaházy a vád szerint október 1-jén a Kuruc.info-nak (több portál tudósítása szerint: "egy honlapnak", tehát rájöttek, hogy a Kuruc.info ellen legutóbb Gyurcsány által indított hadjárat valójában visszafelé sül el, hiszen látogatottságunk már a Strabag Nemzet és a Néphazugság online hírportáljait is megdönti) küldött nyilatkozatában olyan "erőszakos cselekményekben" való részvételre hívta fel olvasóit, amelynek közvetlen célja a Magyar Köztársaság alkotmányos "rendjének" megváltoztatása volt. Valójában épp egy igazi alkotmányos rendért küzd, és csak az 1990-es, büntetlenül maradt taxisblokádhoz hasonló akcióra buzdított és adott kézzelfogható tanácsokat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda augusztus közepén közölte, hogy vádemelést javasol - a Kuruc.info hírportálon azóta is állandó rovatot kapó, s honlapját is erre irányító - Budaházy György ellen, mert álláspontjuk szerint a bűncselekményt korábban két alkalommal is elkövette: egyszer a főváros körülzárására, egy másik alkalommal pedig fegyveres harcra szólított fel (ezt most így hirtelen nem tudjuk, melyikre gondolnak).

Budaházy Györgyöt március 15-én vették őrizetbe a Deák téren (a Jobbik rendezvényén figyelték ki az NBH-sok, de féltek, hogy ott a tömeg a védelmére kel, ezért vártak egy nyugodtabb helyszínre), majd a nyomozó iroda Aradi utcai épületébe (a Terror Házába) vitték kihallgatásra, kínozni azonban végül nem merték, sőt a kiszabadítására odasereglett (békésen tüntető, de azért fegyverekkel feloszlatott) több ezer főnek köszönhetően (hiszen nem akartak újabb és újabb balhékat, ezernyi rendőrt folyton készenlétben tartani) pár nap múlva el is engedték.


A kép nem a taxisblokádon készült.2002, Erzsébet híd
Budaházy György ellen közérdekű üzem megzavarása (értsd: a 2002-es, Erzsébet hídi blokádban buszok forgalmát is akadályozta) és rongálás (a Szabadság téri, kommunista emlékmű rendbetétele) miatt is eljárás folyik.

Ugyanakkor néhány hónapja a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán felmentették Budaházyt és hét társát az EU-ellenes plakátolás ügyében. Több mint négy évnek kellett eltelnie, hogy a 2003-as, EU-csatlakozásról szóló népszavazás előtti kampányban a rendőrség által jogtalanul elkobzott plakátokat visszaadják Budaházy csapatának. Most kártérítési per indulhat, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány korábbi tapasztalatai szerint önmagában a jogtalan előállításért félmillió forint járhat.
(InfoRádió / MTI érthetővé téve és bővítve a Kuruc.info által)