Nem unatkozott a svéd rendőrség tegnap. Az egyik migránsközpontban bombariadó volt, onnan 20 embert kitelepítettek. Kiderült azonban, hogy nincs bomba. Stockholmban egy benzinkútnál rálőttek egy tüntetőre. Este pedig egy befogadóközpontban tört ki tömegverekedés, egy ember meghalt.
Egyre többször annak vagyunk szemtanúi, hogy a migránsok a verekedéssel és késeléssel „beszélnek meg” ügyeket, és ennek gyakran halál a vége – számolt be róla Cser Attila, az MTVA skandináviai tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában.
Beszélt arról is, hogy egy migránsközpontban a különböző vallási irányzatot képviselő migránsok vesztek össze a Korán értelmezésén. Azt nem lehet tudni, hogy az alkohol „beleszólt-e” ebbe a vitába, az azonban tény, hogy a központokban egyre többen nyúlnak gyógyszer vagy alkohol után. Gyakori az emberi agresszió, lassan hozzá kell szoknunk, hogy másképp szocializálódott emberek behozták ezeket a módszereket, ami nagyon szomorú dolog – mondta a tudósító.
Szinte naponta hallunk uszodai molesztálásokról, a svéd uszodákba a lányok már nem szívesen mennek. Hetente történnek késelések és verekedések, hetente tüntetnek a befogadóállomások ellen a svédek, Skandináviának lassan külön rovatot lehetne nyitni – jegyezte meg.
Idézte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki szerint időzített bomba Európa elhibázott migránspolitikája.
Korábban írtuk: Jó keleti szokás szerint késsel cseréltek eszmét a betolakodók Svédországban
Tömegverekedés történt délután egy svéd kisvárosban bevándorlók között - hangzott el az M1 késő esti híradójában.
Többen késekkel estek egymásnak, négyen megsérültek, egy ember belehalt sérüléseibe.
A délutáni zavargás olyan magánlakásnál történt, amelyet a migrációs hivatal bérel a bevándorlók részére, biztonsági felügyelet így nem volt a helyszínen - jelentette az M1 tudósítója Helsinkiből. Hozzátette: a migránsok gyakran "késsel rendezik el" egymás közötti konfliktusaikat.
Úgy tudni, a délutáni összetűzés különböző nemzetiségű migránsok között robbant ki.
(Híradó)