Az arnsdorfi üzletbe betévedő migráns úgy gondolta, hogy Merkel meghívója mellé neki igenis jár két üveg bor is, elvégre le kell valamivel öblíteni a háború elől menekülés porát. Az őslakos alkalmazottaknak nem volt hajlandó visszaszolgáltatni az italokat, és csak a saját nyelvén magyarázkodott nekik - derül ki LiveLeaken közzétett videóból.
Arra a felvetésre, hogy a rendőrséget kellene hívni, lemondóan jegyzik meg, hogy már csak aznap kétszer is kihívták a hatóságokat. A történet jó véget ér, megérkeznek a helyi öntudatos német fiatalok, és az italokat elkobozva memutatják a "fiúnak", hogy kívül tágasabb (sajnos a "kívül" még Európán belül van). Ezt a jogok végtelen sorával rendelkező vendég nem akarja megérteni, de a videót csak szórakoztatóbbá teszi az ellenállásáért jól megérdemelten járó néhány ütleg, amelynek univerzális nyelvéből már ő is ért.
Frissítés: Kiderült, szegény "fiatal" mentálisan beteg, nagyon sajnálni kell
Mert mindenről a betegség és nyelvi a nehézségek tehetnek - gondolhatnánk a Web.de összefoglalója alapján. A 21 éves iraki ugyanis május 20-án vett egy prepaid kártyát, de problémái voltak az aktiválással. A rákövetkező napon többször is próbálkozott az üzletben, de első két alkalommal a rendőrök vitték vissza a közeli klinikára, a harmadik eset a videón is látható felvétel. Ekkor már kiderült, hogy a kártyáról az összes pénzt felhasználta a gyenge elméjű migráns, és el akarta lopni a bort, valamint fenyegetőzött, amíg az "önkényes polgárőrök" helyre nem tették, ahogy arról már beszámoltunk.
A történet a hatóságok tájékoztatása szerint folytatótodott a bolt előtt is. A német fiatalok kábelkötővel kikökötözték a betolakodót, saját bevallásuk szerint azért voltak erre kénytelenek, hogy ne tudjon elmenekülni a rendőrség elől. Ezért most jogtalan fogvatartás miatt indítottak eljárást ellenük. Az iraki ellen csak a fenyegetések miatt indul eljárás, mivel rongálás nem történt, és lopás sem, köszönhetően éppen a tettrekész beavatkozásnak. Nyilvánvaló, hogy különösebben nem látták el a baját, mert ha ténylegesen is bántalmazták volna a migránst, akkor azzal lenne tele a sajtó, és testi sértés miatt is eljárás indult volna ellenük.
Joggal vetnek fel több kérdést is a történtek. Mit tehet egy hazafi, ha egy idegen nyelven fenyegetőző bevándorló próbálkozik lopással? Hagyni kellene kedve szerint csak azért, mert lehet, hogy beteg? A viselkedése alapján könnyen össze lehetne keverni az egészséges fajtársaival... Egyáltalán egy mentálisan sérült idegen miért jöhet ki a klinikáról úgy vegzálni a helyieket, hogy már kétszer a rendőrök vitték vissza? És mi lesz a következő lépés? A kölni erőszaktevők is betegek, és az áldozataik ellen indul eljárás?
Perge Ottó - Kuruc.info
2. frissítés: "Erkölcsi igazságot szolgáltattunk, és máskor is megtesszük" - CDU-s politikus is volt a polgárőrök között
"Erkölcsi igazságot szolgáltattunk, és máskor is megtesszük. Még akkor is, ha egy német emberről van szó" - mondta az esetről a konzervatív CDU-s politikus, Detlef Oelsner, a négy polgárőr egyike. A férfi az arnsdorfi tanács tagja, 2015-ben harcba szállt a település polgármesteri posztjáért is.

Mikor a rendőrség is megérkezett a helyszínre, nem kértek iratokat a derék csoporttól, nem írták fel az adataikat, csak elküldték őket. Most viszont már keresik a szemtanúkat, akik a migráns vagy az önkéntes csoport ellen vallanának, de ha nem lesz jelentkező, akkor a felvételek és az eddigi jelentés alapján döntenek majd.
A videóra a legtöbb jobboldali portál felfigyelt Németországban, és a Facebookon is sokan online ünneplésbe kezdtek: megköszönték a csoportnak, hogy ilyen gyorsan a pénztáros nő segítségére siettek.
Egyébként az önkéntesek nem egy bolti dolgozó hívására érkeztek, hanem csak a környéken sétáltak. Hallották, hogy helyzet van, és azonnal cselekedtek.
A szupermarket beszari szóvivője azonnal kijavította az esetről közölt tudósításokat: "Miután elbeszélgettünk a dolgozóinkkal, kiderült hogy egyikük sem hívta a boltba az önkéntes polgárőröket. Az, ahogyan a polgárőrök berontottak a boltba, ellenkezik a vállalkozás összes szabályával és normáival."
(Híradó nyomán)