A TV2 Tények műsorában látható rövid riport következik, a cikkünk végén megtaláható a bővebb változat is az erőszaktevő börtön utáni élményéről.
Frissítés: börtön után kergetőzés
Egy egykori úszónő, úszóedző szerint vele is erőszakoskodott Kiss László, a magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya - hangzott el a TV2 Tények Extra című műsorában péntek este.
Az Olaszországban élő Hámori Magdolna, aki Kiss László tanítványa volt a Spartacusnál, majd gyerekeket oktatott az egyesület úszóóvodájában, a csatornának nyilatkozva azt mondta: Kiss László akkor támadt rá, amikor már letöltötte börtönbüntetését csoportosan elkövetett nemi erőszakért.
A korábbi úszónő közölte, az eset a ’70-es évek elején történt: Kiss László fölment az uszoda egyik emeleti termébe, ahol ő egyedül volt, és rögtön kulcsra zárta maga mögött az ajtót.
Az asszony szavai szerint a volt szövetségi kapitány azzal fenyegette, hogy meg fogja erőszakolni. Ezután kergetni kezdte a teremben, és csak akkor hagyta ezt abba, amikor Hámori Magdolna azt mondta, hogy a rendőrséghez fordul, és nyilvánosságra hozza a történteket.
Hámori Magdolna hangsúlyozta: nem fog tudni megbocsátani Kiss Lászlónak.
(MTI)
2. frissítés: megtekinthető a teljes felvétel a legújabb Kiss-áldozattal
3. frissítés: Gyárfás nem hajlandó foglalkozni egykori védencének gaztettével
Nem kívánok ezzel foglalkozni, Kiss László már nem szövetségi kapitány - ezt mondta Gyárfás Tamás az Origónak azzal kapcsolatban, hogy megszólalt Kiss újabb áldozata.
Azt mondta, Kiss már nem szövetségi kapitány, ő pedig nem foglalkozik többet vele.
(Origo)