Zsúfolásig megtelt a cotroceni-i elnöki palota Egyesülés nevet viselő terme december elsején, egy tűt sem lehetett volna leejteni - adja hírül a román állami televízió.

Többek között háborús veteránok, egyházi elöljárók, a titkosszolgálatok vezetői, a kulturális élet szereplői, újságírók és politikusok vettek részt a Basescu által Erdély elrablása alkalmából szervezett rendezvényen - derül ki az alábbi híradóból, melynek 35. másodpercében felfedezhetjük az Eckstein-Kovács Péter nevű RMDSZ-es zsidót, Eörsi Mátyás kebelbarátját (aki egyben elnöki tanácsadó is, s a pozíció általa való betöltése óta mondta el Basescu legalább négy alkalommal, hogy soha nem lesz autonómiája Székelyföldnek), rögtön utána pedig Szász Jenő, az erdélyi "polgáriak" vezetője lépeget komótosan (mint később kiderült: vele tartott Rácz Károly, Kézdivásárhely, valamint Nagy István, Barót MPP-s polgármestere is).


Egy korábbi kép: szívesen öltözik román színekbe
barátja kedvéért Szász Jenő

Az RMDSZ-ből való kiválásuk óta Jenőkéék az erdélyi nemzeti pártként próbálják meghatározni magukat, akik, szemben az áruló RMDSZ-szel, képviselik az autonómia ügyét. A nevüket is a Fidesz mintájára választották, s az "erdélyi Fideszként" próbálták eladni magukat, azt is sugallva ezzel, hogy az RMDSZ meg az MSZP ottani megfelelője. Igaz, Orbán Viktor barátsága egy-két pénzeltüntetési botrány, a Tőkéssel való civódások és a gyergyói illegitim elnökválasztás után elolvadt (most Tőkés Lászlóékkal próbálnak "alternatívát" építeni), a Kövér Lászlóé megmaradt - és kialakultak persze a jó zsideszes beidegződések is, melyek lényege: nagynemzeti szöveg és vele homlokegyenest ellenkező, haza- és nemzetáruló tettek. Ostorozzuk az áruló RMDSZ-t, de szívesen osztozkodnánk a pénzen és hatalmon helyi szinten vele, sőt, az impotens államfőjelöltjét is támogattuk volna, ha valami hasznunk származik belőle,

hogy csak két példát mondjunk.
Most pedig, miután volt képünk kijelenteni, hogy Basescu az erdélyi magyarság egyetlen reménysége, elmegyünk december elsején, az oláh országrablás napján Bukarestbe, és megünnepeljük az autonómiaellenes államfővel, hogy 90. éve bitorolják hazánk egy részét, anélkül, hogy legalább jogokat adnának a megszállt területen élő őshonos magyaroknak.
Igen, valóban az erdélyi Fidesz Szász Jenő pártja... És e pillanatban talán kisebb szégyen RMDSZ-esnek lenni, mint MPP-snek Erdélyben - bár egyik kutya, másik eb. 
Kuruc.info

Kapcsolódó: