Ártatlan Palika egy gyerekkori képen (mert így még ártatlanabbnak tűnik)
„Most megdöglesz!” – a Blikk úgy tudja, ezt mondta Lakatos Pál (†36), amikor fejszével a kezében szembefordult az őt üldöző rendőrrel, aki végül lelőtte. (Pedig a Zsindex és a 444
beszámolói alapján úgy tudtuk, ártatlan, békeszerető, a légynek ártani nem tudó - szóról szóra ezt írták -, makulátlan életű roma úriemberről van szó - a szerk.)
A bulvárlap a járőr egyik ismerősétől tudta meg, mit mesélt a rendőr a történtekről.
– Miután a férfi (értsd: a cigány - a szerk.) az egyméteres fejszével kitört a házból, hárman szaladtak utána. Péter volt a leggyorsabb, már csaknem beérte a menekülőt, aki feltehetően elfáradt a futásban. A férfi ekkor egyik pillanatról a másikra megtorpant, majd szembefordult Péterrel. A zseblámpa fényénél a zsaru annyit látott, hogy Pálnál még ott van a fejsze.
Zoom
Így történhetett

A cigányt megfékező rendőr
– Fenyegetőzött, hogy szétvágja, és megdöglik. Péter vállon akarta lőni, de végül a mellkasán találta el. Azonnal mentőt hívtak hozzá, de már ők sem tudtak segíteni rajta. Pétert megviselték a történtek, a vizsgálat ideje alatt nem is dolgozhat, sőt, úgy tudom, a család a helyszínen meg is fenyegette őt – tette hozzá a barát, aki szerint a rendőr közeli otthonát önkéntesek védik.
A cigányok – az ügyészség állításának dacára – folytatják a hazudozást. Ők azt állítják, hogy Lakatos a házból kifutva eldobta a fejszét, amit az egyik rendőr felkapott a földről, és az elmenekülő cigány után vitt. És így persze fegyvertelen felzárkóztatottat lőtt le a nácifasiszta körzeti megbízott.
Az ügyészség mindenesetre a lepuffantott bűnöző ellen indított eljárást emberölés kísérlete miatt.
Még követelőznek is a retkek
A rokonság azonban nem áll meg a hazudozásnál és vádaskodásnál, azt akarják, hogy a rendőrség fizessen nekik kártérítést, előtte viszont állják a búcsúztatás költségeit is.
– Temesse el az a fiamat az, aki megölte! – követelőzött az öreg cigány.
Mint ismeretes, Ártatlan Palikának falopás és tartásdíj elmulasztása miatt kellett volna börtönbe vonulnia. Többször is keresték a rendőrök, s aznap végre otthon találták.
Egyre csak bővül-szépül a történet, akárcsak a holokauszt legendája
Agyonlőtték, majd kerékkulccsal (!) megverték, és végül a fejszét a hátába állították - ennél hatásosabbat még Elie Wiesel vagy Spielberg sem tudna kitalálni:
Zoom
(Kuruc.info - Blikk - Bors nyomán)