Először házaló ruhaárusoknak adták ki magukat a csalók, majd amikor ez nem jött be, változtattak a sztorin, és az idős sértett ismerőseiként kéredzkedtek be a házba.
A 36 éves R. Ottília és a 20 éves R. Rebeka ruhaeladás ürügyén kopogtatott be szerdán egy idős tatabányai asszonyhoz, majd elutasító választ követően a sértett ismerőseinek adták ki magukat. A két nő a felkínált kávé elfogyasztását követően végül az idős hölgy készpénzével és arany ékszereivel távozott.
A helyi egyenruhások a bűncselekmény helyszínétől nem messze elfogták a két nőt. Ruházatuk átvizsgálásakor R. Ottília pénztárcájából előkerültek az idős hölgy arany ékszerei, míg R. Rebeka felsőruházatából az eltulajdonított készpénz egy része. Gyanúsítotti kihallgatásán a két asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését.
Nem ez az első hasonló eset a napokban Tatabányán: elfogtak egy testvérpárt, akik figyelmetlen idős asszonyok tárcájának ellopására szakosodtak.
A tatabányai H. Angéla és H. Irén idős asszonyok tárcáira szakosodott. Egy ellopott bankkártya okozta a vesztüket: többször is megpróbáltak pénzt levenni róla, ez tűnt fel az arra járó rendőrnek. A 20 éves H. Angéla és a 26 éves H. Irén ellen kifosztás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya
Gyanúsítotti kihallgatásán H. Irén és H. Angéla is beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a város egyik ruházati üzletében nézelődtek, amikor észrevettek egy vásárlót, aki nem figyelt a kosárba helyezett pénztárcájára. Kihasználták a sértett figyelmetlenségét és eltulajdonították a tárcát.
(Kemma nyomán)